68 évig csuklott egy férfi, miután elesett egy disznóval

Forrás: Shutterstock -
Charles Osborne csuklás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Charles Osborne majdnem egész életét végigkísérte a csuklás, 68 évig állandó csuklással kellett élnie, ami 96 éves korában egyik pillanatról a másikra hirtelen elmúlt. Több generációnyi orvos sem tudta megfejteni a titokzatos, évtizedekig tartó csuklásának okát.

Charles Osborne 1893-ban született és egészen 29 éves koráig csuklásmentesen élte a napjait.

Egy nap, amikor Osborne disznóvágásra készült a tanyáján, Nebraskában, sorsfordító dolog történt vele.

"Épp fel akartam akasztani a 160 kilós disznót, aztán amikor megemeltem, elestem. Semmit sem éreztem"

- mesélte a People magazinnak a férfi, akinek az esés utána kezdődött a csuklása, ami 68 évig végigkísérte az életét.

Osborne több orvosnál is járt a csuklásával, de egyik sem tudta meggyógyítani, illetve arra sem jöttek rá, hogy mi okozhatja a csuklását.

szomorú férfi, szakítás, depresszió illusztráció Forrás: Shutterstock

Évtizedekig tartó csuklás után Charles Osborne feladta, hogy gyógymódot találjon, már a házi praktikákról is lemondott. Így Osborne megtanult együtt élni a csuklásával, sőt, az évek során még azt is elsajátította, hogyan tud hang nélkül csuklani.

Bár a csuklás jelentéktelennek tűnhet, a tartós csuklás fogyást, kimerültséget és mentális problémákat okozhat,

Charles Osborne pedig a saját bőrén tapasztalta meg ezeket a problémákat. Életének későbbi szakaszában a csuklás miatt képtelen volt lenyelni az ételt, ezért évekig minden étkezését össze kellett turmixolnia.

Időközben Osborne-t a csuklás kisebb hírességgé tette, a Sioux City Journal szerint 1936-ban szerepelt a Robert Ripley Believe It or Not című rádióműsorban, 1983-ban pedig a The Tonight Show Starring Johnny Carson című műsorban. 29 és 96 éves kora között Osborne a becslések szerint 430 milliószor csuklott, aztán

1990 júniusában hirtelen abbamaradt a csuklás, majd körülbelül egy évvel később Osborne meghalt. Élete utolsó hónapjaiban végre kiélvezhette a csuklásmentes hétköznapokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.