Nem a saját gyereküket nevelték a szülők, mert rossz embriót kaptak a meddőségi klinikán

Forrás: AFP/Science Photo Library -
klinika meddőség mesterséges megtermékenyítés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint 33 millió forintos kártérítést ítéltek meg egy kínai párnak, miután a bíróságon bepanaszolták azt a mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó egészségügyi intézményt, ahol a gyermekük fogant.

Chen Dong és neje, Weng Lei évekig küzdöttek a gyermekáldásért, ám amikor úgy látták, nincs remény, végső elkeseredésükben a művi embrióbeültetés mellett döntöttek.

Nyolc évvel a baba születése után azonban a pár gyanítani kezdte, hogy valami hiba történhetett, ugyanis a kisfiú egyáltalán nem hasonlított rájuk. DNS-tesztet csináltattak, melynek eredményei igazolták sejtéseiket: egy másik apától származó ondómintát és valószínűleg egy számukra ismeretlen nő petesejtjét adtak át nekik a klinikán.

Forrás: AFP/Science Photo Library

Mivel az orvosok nem voltak hajlandóak tudomást venni a problémájukról, beperelték őket, a tárgyaláson pedig sokkoló tények derültek ki. Több embrió kapta ugyanazt az azonosítót az intézményben, Chenék leleteit és kórházi adatait pedig mintha elnyelte volna a föld.

A klinika annak a párnak a nevét sem tudta a rendelkezésükre bocsátani, akiknek a spermáját és petesejtjét Xiaoxuan néven született kisbabájukhoz felhasználták. Ehelyett nyugtatni próbálták és nyitottságra biztatták a csalódott házaspárt, mondván, örüljenek, hogy gyermekük született és ne törődjenek azzal, hogy a kicsi egy másik pár genetikai sajátosságait hordozza magában – írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.