Rákkal küzd Reviczky Gábor: már túlesett a műtéten

MTVA -
prosztatarák műtét Reviczky Gábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hónpok óta küzd a gyógyulásért Reviczky Gábor. Túleseett egy műtéten is, és úgy tűnik, időben elcsípték a betegséget.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész prosztatarákkal küzd, aminek egy agresszív fajtája támadta meg a szervezetét - tudta meg a Blikk.

"Nem voltak olyan panaszaim, amik a betegségre utaltak volna, ezért is fontos a szűrővizsgálat. Mert mint kiderült, nálam is évek óta jelen lehetett már a betegség, tünetmentesen. Egy jótékonysági vadászaton vettem részt még tavaly decemberben, ahol a bevételből gyermekkórházak számára vásárolnak lélegeztetőgépet. Itt feltűnt a nagyon gyakori vizelési inger, ami annyira gyakori volt, hogy hazafelé minden pihenőnél és benzinkútnál meg kellett állnom. Szerencsére hamar dr. Gáti Zsolthoz kerültem, aki megvizsgált, majd tíz helyen végzett biopsziát a prosztatámon, s sajnos mindegyik tartalmazott rákos sejtet. Meg is műtött, és kiderült, hogy noha a betegség agresszív fajtájáról van szó, az operációt követő CT- és MRI-vizsgálatok szerint nincs áttét a szervezetemben" - mondta a lapnak Reviczky, aki most egy speciális vizsgálatra vár, ha ennek megvan az eredménye, akkor dől el, hogy szüksége lesz-e utókezelésekre.

Reviczky Gábor prosztatarákkal küzd MTVA


"Ha hívnak, hogy mehetek PET CT-re, azonnal mennem kell, hiszen ez egy nagyon drága vizsgálat, és nagyon hosszú a várakozási lista. Éppen ezért csak olyan feltétellel tudok most bármilyen munkát elvállalni, hogy ha szólnak, azonnal indulnom kell. A vizsgálat után pedig majd eldől, milyen kezelésre lesz szükség, ezt majd az onkológusok mondják meg. Sugár- vagy kemoterápia jöhet szóba, ám mivel itthon nincs még célzott kemoterápia, a kemót vissza fogom utasítani. Sajnos, a nem célzott kezelés az egész szervezetet érinti, remélem, erre nem lesz szükségem, elég lesz a sugárkezelés"
- jelentette ki a színész, aki hisz a gyógyulásban, és úgy tűnik, jó uton is halad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.