20 éven át 8 órákat edzett ez a férfi, ma a járás is nehezére esik

Forrás: Shutterstock -
ízületi gyulladás testmozgás sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kínai lap nemrég egy 60 éves honani férfi megrázó történetéről számolt be. Az úr a 40-es évei elején kezdett el sportolni, ám annyira eltúlozta az edzéseket, hogy végül teljesen tönkretette az ízületeit.

A Csengcsou városban élő férfi állítólag minden reggel több mint két órát töltött erősítéssel, futással, húzódzkodással, majd további két órát úszott, naponta 800 felülést, több száz fekvőtámaszt végzett, és még tollaslabdázott is.

Illusztráció! Forrás: Shutterstock

Bár nem világos, hogy az illető valóban minden nap ennyit sportolt-e, de közel 20 éven át folytatta a rendkívül intenzív edzéseket. Azonban néhány héttel ezelőtt az ízületei, különösen a térdei és könyökei elviselhetetlen fájdalommal jelezték, hogy túl nagy terhelést kaptak.

A férfit családja a Honan tartománybeli Luoyang Ortopédiai Kórházba vitte, ahol súlyos degeneratív ízületi gyulladást diagnosztizáltak nála. Az orvosok a túlzott edzés következményének tekintették az állapotát.

A kórház igazgatója, Lian Jie a Weibón azt tanácsolta, hogy a testmozgást mérsékelt ütemben kezdjük el, fokozatosan, a könnyebb gyakorlatoktól a nehezebbek felé haladva rövid és hosszú távon is. A legtöbb ember számára heti 3-5 alkalommal, 1 vagy 1,5 órás edzések jelentik az optimális testmozgást – írja az nlc.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.