"Majdnem meghaltam januárban" - A világsztárnál petesejt-lefagyasztás utáni szövődmények léptek fel

Fotó / Getty Images -
betegség szövődmény Kesha szexuális zaklatás rágalmazási per
Kesha pár napja adott interjújában a nemrég diagosztizált autoimmun betegségéről, az egy évtizednyi pereskedéséről, és arról beszélt, hogy miután lefagyasztatta petesejtjeit, majdnem meghalt. 

Kesha a Selfnek elmondta, hogy 27 éves kora óta pereskedik egykori producerével, majd a Kemosabe Records kiadófőnökével, Lukasz Sebastian Gottwalddal (alias Dr. Luke), aki ellen 2014-ben pert indított többek között szexuális zaklatás vádjával. A producer szerződésszegés és rágalmazás miatt ellenkeresetet nyújtott be, és azóta perelik egymást. 2016-ban egy bíró elutasította Kesha kérését, hogy felszabaduljon Kemosabe-szerződéséből, arra hivatkozva, hogy „nem mutatott helyrehozhatatlan kárt" az énekesnő karrierjében. Ez azt jelenti, hogy Dr. Luke profitálni fog a dalokból, amelyeket Kesha írt a fájdalmáról. A Kesha elleni rágalmazási pert a tervek szerint júliusban tárgyalják.

Kesha Fotó / Getty Images

2022-ben az énekesnőnél CVID-t, azaz közönséges variábilis immunhiányt diagnosztizáltak nála. A betegség miatt az immunrendszere tévedésből megtámadja a test egészséges részeit is, miközben védekezni próbál a fertőzések ellen. Az énekesnő eddig azért nem beszélt a diagnózisról, mert attól tartott, a hír negatív visszhangot kelt majd, mint elmondta:

„Soha nem akartam a nyafogós, kiváltságos lány lenni, az volt a rülam kialakított kép, hogy szórakozni járok, élem az életem".

Év elején azonban a betegség miatt életveszélybe került. Decemberben lefagyasztotta a petesejtjeit, majd néhány héttel később, szilveszterkor fellépett a Bahamákon, ám a koncert után úgy érezte, hogy túl gyenge a járáshoz. Kórházba került, ahol az orvosok felfedezték, hogy egy nem mindennapi, de súlyos szövődmény alakult ki nála az eljárás miatt, amelyet részben a legyengült immunrendszerének tulajdonítottak. Átszállították egy miami kórházba, ahol kilenc napot töltött.

„Végre úgy érzem, hogy felépültem, de jó pár hónapig tartott. Borzalmas volt. Megrázó végkifejlete egy rendkívül személyes döntésnek" - mondta el az interjúban az énekesnő, aki jelenleg családja, zenekara körében, illetve szerelmével tölti az idejét, ám utóbbiról nem kívánt beszélni a magazinnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.