Ezt NE tedd soha, ha vérzik az orrod - Így kezeld a problémát lépésről lépésre

Forrás: 123rf.com -
vér módszer orvos orrvérzés
A legtöbben úgy tudjuk, ha vérzik az orrunk, nincs mit tenni, csak hátrahajtani a fejünket, amíg el nem áll. Nos, a szakemberek szerint ez a lehető legrosszabb módszer, olyannyira, hogy akár meg is fulladhatunk. 

Sam Ghali sürgősségi orvos elmondta: ha eddig úgy akartad elállítani az orrvérzést, hogy hátradöntötted a fejedet, nem jól csináltad. Sőt, azt javasolja, pont ellenkezőleg: a fejünket előre kell hajtani és a vérzés elállítása érdekében az ujjunkkal csippentsük össze az orrunkat.

Időnként mindenkinek elered az orra vére. Ha ez nem rendszeres, elég, ha otthon kezeled. Forrás: 123rf.com

A Daily Star az NHS nyomán leírja lépésről lépésre, hogy mit kell tenni, ha elered az orrunk vére.

1. Ülj le és hajolj előre
2. 10-15 percig csíppentsd össze az orrodat közvetlenül az orrlyukak felett
3. Eközben lélegezz a szádon keresztül.

Hozzátették, a jegelés - ami csökkenti a véráramlást - is hasznos lehet.

A szakemberek szerint az orrvérzés általában nem utal betegségre, olykor bárkinél előfordul. Két éven aluli gyermek esetében azonban mindig forduljunk orvoshoz, valamint akkor is, ha gyakran előfordul vagy nagyon erős a vérzés. Fontos megvizsgáltatni magunkat abban az esetben is, ha vérszegények vagyunk vagy vérzékenységben szenvedünk.

A vérhányás, gyengeség, szédülés vagy a légzési nehézségek szintén azt jelzik, hogy sürgős orvosi ellátásra van szükségünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.