A szakértők megosztották, mivel rontjuk el az alvásunk minőségét

Forrás: Science Photo Library via AFP -
álmatlanság alkoholfogyasztás egészség időtartam
A kielégítő éjszakai alvás elengedhetetlen a kiegyensúlyozott és egészséges élethez. Sok olyan szokásunk van azonban, amik akadályozhatnak minket ebben.

Az alvás nagyon fontos az egészségünk szempontjából, sok mindent végez el a testünk addig, amíg "nem vagyunk magunknál". Ahhoz azonban, hogy a jótékony hatásait kifejtse fontos, hogy eleget és jó minőségűt aludjunk, ezeket pedig sok minden befolyásolja, például az, hogy mit és mikor iszunk.

Bár egy korsó sör vagy egy pohár bor elfogyasztása után rendkívül álmosnak érezhetjük magunkat, de kiderült, hogy az alkohol tönkreteheti az alvásunk minőségét.

Forrás: Science Photo Library via AFP

A Bed Kingdom alvásszakértői feltárták az álmatlanság lehetséges okait, amelyek közül az egyik az alkohol- és nikotinfogyasztási szokásokhoz kapcsolódik. Az alvásszakértők kifejtették: "Míg az alkoholtól gyakran gyorsabban elaludhat az ember, a lefekvés előtti ivás szakaszos alváshoz vezethet, és gyakori éjszakai ébredést okozhat. Tanulmányok kimutatták, hogy a lefekvés előtti négy órán belüli alkoholfogyasztás negatívan befolyásolhatja az alvás folytonosságát és időtartamát, előfordulhat, hogy éjszaka folyamán felébredünk, és nehezen tudunk visszaaludni. Ezért érdemes úgy időzíteni, hogy az utolsó italt körülbelül négy órával lefekvés előtt igyuk meg, hogy a szervezetünknek legyen elegendő ideje megemészteni és lebontani az alkoholt, mielőtt megpróbálnánk elaludni."

Tanulmányok azt is kimutatták, hogy a nikotin lefekvés előtti fogyasztása összefügg az álmatlansággal, mivel befolyásolja a szervezet elalvási képességét - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.