8 centiméter hosszú, élő férget húztak ki egy nő agyából - Az idegsebész is rosszul lett a látványtól

Forrás: Shutterstock -
idegsebész orsóféreg feledékenység Ausztrália
Az orvosokat is sokkot kaptak, amikor egy ausztrál nő agyából egy 8 centis tekergőző férget húztak ki. Az asszony azért fordult orvoshoz, mert megmagyarázhatatlan tünetek jelentkeztek nála.

Az ausztrál nő hirtelen fellépő depresszióra és feledékenységre panaszkodott, ezért fordult orvoshoz. Dr. Hari Priya Bandi idegsebész végzett rajta biopsziát, és nagyon megdöbbentette, amit talált. Egy 8 centi hosszú, tekergő parazitát huzott ki a koponyából. Orvos létére rosszullét fogta el, soha ilyennel még nem találkozott.

8 centiméter hosszú, élő férget húztak ki egy nő agyából - Illusztráció Forrás: Shutterstock

A lény egy Ausztráliában őshonos orsóféreg lárvája volt (Ophidascaris robertsi), amelyet korábban csak pitonok agyában találtak meg, emberben még soha. Kiderült, hogy a nő egy olyan tó partján él, aminek környékén sok a szőnyegpiton. A tóban ugyan nem fürdött, de a partjáról többször gyűjtött növényeket, és a gyűjtögetés során érhetett hozzá egy piton ürülékéhez, így vihette be a saját szervezetébe a férget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.