Citromméretű agydaganatot diagnosztizáltak egy nőnél, miután nem ismerte fel a gyerekeit

Forrás: The Brain Tumour Charity / SWNS/© The Brain Tumour Charity / SWNS/The Brain Tumour Charity / Swns -
agydaganat zsibbadás emlékezetkiesés memóriazavar
A nővérként dolgozó asszonynak a kibírhatatlan fejfájások miatt a munkáját is fel kellett adnia.

Citromméretű agydaganatot diagnosztizáltak az angol nővérkénél, Sorrall Doveynál 2012-ben. Az orvosok szerint 20 évig növekedett a nő koponyájában, ez okozhatta a migrénes fejfájását, szemének zsibbadását, és a rendszeres nyaki fájdalmakat. Később memóriazavarai is lettek, rendszeresen összekeverte egymással a lányait.

Citromméretű agydaganatot diagnosztizáltak az angol nővérkénél, Sorrall Doveynál Forrás: The Brain Tumour Charity / SWNS/© The Brain Tumour Charity / SWNS/The Brain Tumour Charity / Swns

Morgan, Sorrall lánya azt mondta az Expressnek, hogy az anyjának szörnyű migrénje volt, sokszor napokig nem tudott felkelni. Zsibbadt a jobb szeme és a nyaka. A tünetek egy idő után memóriazavarrá fejlődtek, lányai nevét összekeverte, és hétköznapi tárgyakat sem tudott megnevezni. Az asszony már a munkáját sem tudta rendesen végezni, ezért fel kellett adnia azt.

Sorrall Dovey és lánya, Morgan Forrás: The Brain Tumour Charity / SWNS/© The Brain Tumour Charity / SWNS/The Brain Tumour Charity / Swns

Az eltávolítást követően a daganat négy évvel később, 2016-ban visszatért, és Sorrallnak, aki most 52 éves, négy évet adtak az orvosok. Ám az édesanya bátran nézett szembe a betegséggel, vállalta a kezeléseket, és mára bőven túlszárnyalta az orvosok prognózistát. A gyógyulás sajnos nem teljes, Sorrall memóriája időnként kihagy, és összekeveri a használati tárgyak neveit. Nehézséget okoz számára a mobiltelefon használata is, de gyermekei mindenben a segítségére vannak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.