Véres hasmenést okozó sajtot hív vissza a Nébih: ne edd meg, ha vásároltál belőle!

termékvisszahívás hasmenés Nébih sajt
A METRO Kereskedelmi Kft. visszahívta a Morbier A.O.P elnevezésű sajtot, mert abban Escherichia coli baktérium lehet - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A hivatal kéri a vásárlókat, hogy a körülbelül 0,138 kilogramm kiszerelésű, 2023 november 12. és november 19. minőségmegőrzési idővel rendelkező terméket ne fogyasszák el. A sajt bármely METRO áruházba visszavihető, annak teljes vételárát visszatérítik.

Ezt a sajtot hívja vissza a Nébih Forrás: Nébih


A Nébih az oldalán ismerteti, hogy az Escherichia coli (E. coli) baktérium törzsei általában a melegvérű állatok és az ember normál bélflórájának természetes baktériumai, ahol fontos szerepet töltenek be. Néhány, kívülről a szervezetbe bejutó E.coli törzs azonban betegséget okoz: olyan méreganyagokat termelhet, amelyek az emberben bélrendszeri gyulladást és súlyos szövődményeket okozhatnak.
A tünetek között szerepelnek hasi görcsök, hirtelen fellépő vizes hasmenés, amely véres is lehet, de esetenként előfordulhat hányinger, hányás és láz is. A legtöbb beteg egy-két héten belül meggyógyul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.