Két hatóanyag együttes használata enyhítheti a megfázás tüneteit

Forrás: Shutterstock -
gyógyszer tanács orvos megfázás
Úgy érezhetjük, hogy a megfázásos tünetek megjelenése után nagyon keveset tehetünk azért, hogy a helyzet ne legyen rosszabb, egy orvos azonban megosztott néhány tanácsot arról, hogy mit kell tenni a tünetek enyhítéséért.

A megfázásos tünetek változatosak: a torokkaparástól, az orrdugulástól a fejfájásig, izomfájdalmakig, köhögésig, tüsszögésig terjedhet, de nyomást érezhetünk a fülünkben és az arcunkban, valamint elveszíthetjük ízérzékelésünket és szaglásunkat is. Amikor ezek egy része vagy az egész megtörténik, úgy érezhetjük, hogy semmit sem tehetünk, hogy megállítsuk. Egy orvos azonban megosztott néhány tanácsot arra vonatkozóan, hogy mit kell tenni, ha rosszul érezzük magunkat.

Forrás: Shutterstock

Dr. Unnati Desai elmondta , hogy két tabletta beszedését javasolja, amint úgy érezzük, hogy megfáztunk.

Két fájdalomcsillapító – paracetamol és ibuprofen – együttes szedését ajánlja, emellett természetesen a sok pihenés és alvás, sok víz ivása és sós víz gargalizálása torokfájás esetén is segíthetnek.

Ha megfogadjuk a tanácsot, más megfázás elleni szert már nem vegyünk be, ugyanis azokban is lehet paracetamol vagy ibuprofen - írja a Mirror.

Ha megfázunk, szervezetünknek több tápanyagra és energiára van szüksége a gyógyuláshoz. Ezért ajánlott olyan ételeket fogyasztani, amelyek gazdagok vitaminokban, ásványi anyagokban, kalóriákban és fehérjékben. A megfelelő ételek fogyasztása enyhítheti a tüneteket és elősegítheti a gyorsabb gyógyulást.

Ez is érdekelhet:

Nem mindegy, milyen pozícióban alszunk, ha megfáztunk: ez a testhelyzet segíthet

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.