Minden nap négy liter kólát iszik a 20 éves lány: elmondta, milyen állapotban van a teste

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Siraphol -
lány kóla egészség kólafüggőség
Natasha azt mondja, kólafüggősége olyan súlyos, hogy ha nem ihat eleget, heves rosszullétek jönnek rá.

A 20 éves Natasha naponta 4 liter kólát iszik meg, és ez már négy éve így van. Azt mondja, egy orvos javaslatára kezdett rendszeresen kólát fogyasztani.

„Reggel az az első dolgom, hogy megiszok egy pohár kólát" — mondta a The Sun című angol lapnak Natasha, aki azért kezdett cukros üdítőket fogyasztani, hogy helyreállítsa a várcukorszintjét. „Egy orvos javasolta, hogy igyak minden nap cukros italokat, ez pedig oda vezetett, hogy függővé váltam."

A lány naponta 2-4 liter kólát iszik meg, ez pedig a pénztárcáját is alaposan megterheli.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Siraphol

Az alacsony vércukorszintet — ami végeredményben Natasha függőségéhez vezetett — hipoglikémiának nevezik, és az elégtelen szénhidrátbevitel okozhatja. Ha nem kezelik, a betegek gyengének érzik magukat, zavarodott válhat a beszédük, görcsrohamok és ájulások jelentkezhet. Natasha nem szeret enni, ezért inkább iszik helyette.

„Vannak, akik nassolni szeretnek, én inkább iszok" - mondta a lány, aki attól fél, hogy megszállottsága komoly betegségekhez vezet. Sokszor már most is nagyon felgyorsul a pulzusa, a lépcsőznie kell, úgy érzi, elájul. Nemrég vérszegénységet is megállapítottak nála, és biztos benne, hogy ez a kólafogyasztás következménye. Elvonási tünetei is vannak, ha 24 órán keresztül nem fogyaszthat kólát veri a víz, remeg és szörnyű migrén gyötri.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.