Megbetegíthet a slow cooker, ha egy fontos dologra nem figyelsz oda

Forrás: Shutterstock/Sherwood -
betegség baktérium slow cooker lassúfőző
A slow cookerek, vagy másnéven lassúfőző edények nagyon népszerűek. Megkönnyítik a háziasszonyok életét, szinte bármit el tudunk készíteni benne, a reggelitől a vacsoráig. Nem mindegy azonban, hogy hogyan használjuk!

Költséghatékonyságuk és praktikusságuk miatt nagyon sokaknak van már otthon slow cookere. Ezeknek az eszközöknek a használatára azonban nagyon oda kell figyelni, érdemes alaposan tanulmányozni a használati utasítást. Egy rossz mozdulat meg is betegíthet.

Nem mindegy, hogyan használjuk a slow cookert! Forrás: Shutterstock/Sherwood

Nagyon fontos - ahogyan a többi edényünk esetében is -, hogy a slow cooker minden használat előtt alaposan ki legyen takarítva. De Meredith Carothers brit élelmiszer-szakértő másra is figyelmeztet: soha ne tegyünk fagyasztott élelmiszert a slow cookerbe - írja a Ladbible.

A fagyos élelmiszerek felolvadásához idő kell, így nem biztos, hogy teljesen átfőnek, mire lefut a program a lassúfőzőn. A félig nyers ételekben található baktériumok megbetegíthetnek, ételmérgezést okozhatnak. A szakértő azt javasolja, hogy a fagyasztott ételeket mindig olvasszuk ki, mielőtt a slow cookerbe tesszük. A lassúfőzőknek több órába is telhet, amíg biztonságos, baktériumölő hőmérsékletet érnek el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.