Lélegzetelállító élmény: mesterséges intelligenciával tervezett multifokális szemüveglencse

Forrás:Fábián László -
technológia PR cikk Varilux XR szemüveglencse fejlesztés
A mesterséges intelligencia végre elhozta az innováció azon szintjét, hogy pácienseinknek olyan multifokális lencsét készíthetünk, amely minden eddiginél természetesebb látásélményt biztosít. Sőt, mindezt akár 25-ször pontosabban.
Forrás: Fábián László

A mai multifokális lencsék csak lineáris tervezésűek, azaz csak függőleges és vízszintes tekintési irányokra optimalizáltak, azonban szemünkkel minden irányban pásztázunk: emiatt a szemnek plusz erőfeszítéseket kell tennie gyors tekintetváltás esetén.

Ha multifokális szemüveget visel, könnyedén kipróbálhatja akár most is, ha fejmozgatás nélkül, szemével jobbra-felfelé néz. Ugye eltorzult a kép és kifejezetten kellemetlen a szemének?

Ez már a múlté!

Ezek az új innovatív lencsék már jobban reagálnak az Ön valós szemmozgására, így természetesebb látásélményt érhetünk el, mint eddig bármikor. Az új Varilux XR lencsék fejlesztésénél több, mint 1 millió viselői adat alapján elérhetővé vált a lencsetervezés oly mértékű kalkulációja, hogy az előre jelezze az Ön vizuális viselkedését és igényeit a látás terén.
A lencse megtervezésekor 3D-környezetben megalkotják az Ön digitális mását, majd valós szituációk modellezésével határozzák meg vizuális viselkedési profilját.

A tervezés során az összes tekintési irányra gondoltak, nem csak a függőleges, illetve vízszintes síkokra, ennek eredményeként egy rendkívül széles látótérrel rendelkező, és Önnek a lehető legtermészetesebb látásélményt nyújtó lencsét fejlesztettek ki. Tehát nem kell aggódnia az éles váltások miatt, és nem lesz szüksége hosszú megszokási időszakra.

A világ legnagyobb szemüveglencse gyártója az Essilor alkotta meg a világ első multifokális lencséjét, ami megalapozta a prémium Varilux multifokális termékcsaládot. Ennek az új zászlóshajója lett a Varilux® XR series™ szemüveglencse.

Forrás: Fábián László

Persze valami még hiányzik a képből: a természetes szemmozgás mellett élesen is kell látnunk.

Itt kerül a képbe a következő innováció: az AVA technológia, amellyel 25-ször pontosabb korrekciót állapíthatunk meg és a látásvizsgálatot is egy érintés- és fájdalommentes élménnyé tudtuk átalakítani.

Szeretne minden távolságra valóban élesen látni és megtapasztalni a multifokális látásélmény csúcsát?

Szeretettel várjuk üzletünkben, ahol a dél-pesti országrészen jelenleg egyedülálló szakmai felkészültségünknek és eszközparkunknak köszönhetően, nálunk elérhető az AVA technológiával személyre szabott Varilux XR szemüveglencse.

Megmutatjuk, milyen egy gyorsan megszokható, minimális kompromisszumot igénylő lencsét használni minden távolságra, élvezve a korlátlan látásélményt!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.