10 életmódbeli tényező, ami csökkenti a rák kialakulásának az esélyét

Forrás: Thinkstock -
cukor a rák elleni küzdelem világnapja alkohol táplálkozás rák
Egy friss kutatás nyomán listát készítettek azokról az életmódbeli szokásokról, amelyek 70 százalékkal csökkentik a rák kialakulásának a kockázatát. Bár a felsorolás túl sok újdonságot nem tartalmaz, sosem árt újragondolnunk azt, hogy mennyit teszünk az egészségünkért. 

A brit Newcastle Egyetem kutatói 94 778, 56 éves átlagéletkorú felnőtt adatait használták fel a vizsgálathoz. A felmérésben számba vették a testsúlyt, a táplálkozást, a káros szenvedélyeket és arra jutottak, hogy ha csak egy területen változtatunk, az már 10 százalék eséllyel csökkenti a daganatos megbetegedések kialakulásának esélyét.

 

Ezek alapján készült el a lista, ami a záloga lehet az egészségünknek.

 

• Jó, ha a normál BMI tartomány alsó határán maradunk, ami 18,5-24,9 között van.

• Mozogjunk legalább heti két és fél óra mozgás

• Kövessünk kiegyensúlyozott étrendet, ami tartalmazzon minimum napi 30 g rostot és legalább öt adag gyümölcsöt és zöldséget

• Kerüljük a gyorséttermeket és a feldolgozott élelmiszereket

• Hetente legfeljebb három adag vörös húst együnk

Tartózkodjunk a cukros üdítőktől is, ha egészségesek szeretnénk maradni Forrás: Thinkstock

• Kerüljük a hozzáadott cukrot tartalmazó italokat

Ne igyunk alkoholt

• Ne használjunk a megelőzésére szolgáló táplálék-kiegészítőket

• Aki teheti, szoptasson hat hónapig

• Ha rákdiagnózist kapunk, mindenképpen tartsuk be az orvos által javasoltakat - írja a DailyMail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.