fashion week fesztivál smink szemhéjpúder
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fesztiválozásban az a jó, hogy az ember sokkal szabadabb, mint amilyen a városban. Ha olyanja van, délután kettőkor egy laza mojitóval indítja a napot, ha olyanja van, akkor koncert előtt megmártózik a Balatonban, hajnalban eszik kürtőskalácsot.


Drámai tekintet


Lily Allen: AFP
Lily Allen: AFP

Szemhéjpúder: MAC Semi Precious kollekció; szemhéjtus, szemceruza: Essence; kék színű szempillaspirál: L'Oreal; rúzs: Maybelline

Kevesen tudják, hogy a selyempor szemfestékek vizesen feltéve metálfényűen csillognak majd. Mindenképp válassz jó minőségű selyemport, mert ezek vízzel érintkezve nemcsak intenzívebb fényűek lesznek, hanem sokkal tartósabbak is. Hogy a hangulat tetőfokán se folyjék le a szemedről a smink, használj alá korrektort, amelyben megtapadhat a por állagú szemfesték.

Tipp! Újra divat a zselécipő! Nézd meg képgalériánkat!


Füstös hatás


Shirley Manson: AFP
Shirley Manson: AFP

Pirisító, rúzs: MAC Semi Precious kollekció; színes szemhéjstiftek, szemceruza: Max Factor; szempillaspirál: Maybelline

Ma már léteznek olyan praktikus szemhéjstiftek, amelyek applikátorát az egyszerű használatra fejlesztették ki. Ezekkel pillanatok alatt profi sminket készíthetsz. A füstös szem mellé nem feltétlenül kell a szájat is hangsúlyozni, de egy finom, a szájszínt kicsit erősítő, természetes hatású rúzzsal és némi pirosítóval teljes lehet az összkép, ahogy a lenyűgöző Shirley Mansonnál is láttuk.

Bogyószín ajkak, csillogó szemek
Fény a szemhéjon, fény a járomcsonton, fény az orcán - a fényes smink és a highlighter használatának nagymesterétől, Katy Perrytől van mit tanulni. Az énekesnő szívesen használ magasfényű sminktermékeket, amelyek ragyogó, üde hatást kölcsönöznek neki. A sminket a színes, üde ajkak teszik teljessé.

Katy Perry: AFP
Katy Perry: AFP

Arany szemhéjpor, arcpír: Maybelline; szemhéjpúder, szempillaspirál: L'Oreal; zselés szemhéjtus: Essence

Számos olyan terméket ismerünk, amelyek egyesítették az ajakrúzs és a szájfény előnyeit: könnyebb a textúrájuk, ugyanakkor nem ragadnak, viszont a pigmentek sokkal jobban megtapadnak az ajkak aprócska ráncaiban, ezáltal sokkal tartósabbak, ami egy fesztiválon nem hátrány. Aki még ennél is több időt szán a sminkre, az ne feledkezzen meg a hangsúlyos tusvonalról sem. Ha nem vagy mestere a tus használatának, akkor válassz filces kiszerelést, mert sokkal könnyebb dolgozni vele. Azt viszont tudnod kell, hogy igazán szép és vékony vonalat ecsettel lehet húzni.

Tipp! Sztárkavalkád a Megasztár 6 partián! Nézd meg képgalériánkat!


Glitter-amazon


Pásztor Anna (Anna and the Barbies): www.annaandthebarbies.hu
Pásztor Anna (Anna and the Barbies): www.annaandthebarbies.hu

Szemhéjpúder paletta, szemceruza: Essence; csillámporok: Ben Nye Makeup; szempillaspirál: Max Factor; rúzs: MAC Semi Precious kollekció

Aki lemond a csillámról, annak nem kell megtagadnia az élénk színeket. Fesztiválra mono kiszerelés helyett vigyél magaddal sminkpalettát. Biztos észrevetted már, hogy ezek a paletták úgy vannak összerakva, hogy egy vagy két szín (attól függően, hogy hármas, ötös vagy ennél is nagyobb kiszerelésről beszélünk) nem illik a többi közé. A gyártók nem akartak egy használhatatlan színt ránk sózni, hanem a hideg színek mellé azért kerül egy meleg árnyalat - és fordítva -, mert kis mennyiségben használva a többi mellett feldobja, extravagánsabbá teszi a sminket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.