A 4 legjobb mosogatószer szerintünk - Kíméletlenek a zsírral, kíméletesek a bőrrel

zsír mosogatás tisztítószer házimunka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma már annyi márka mosogatószere közül választhatsz a boltban, hogy nem meglepő, ha már nem tudod, mit is tegyél a kosaradba. Érdemes az ár alapján dönteni? Vagy az illat legyen a szempont? Esetleg a reklámoknak higgyünk az adott szer zsíroldó hatásának tekintetében?

A kérdésekre nem tudunk választ adni, ahogy azt sem tudjuk, melyik valóban a leghatékonyabb. Azt viszont eláruljuk, nekünk mely mosogatószerek váltak be eddig, és melyekre bízzuk az edényeink tisztaságát már évek óta. Következzenek tehát a mi kedvenceink.

Könnyű, habos csodaszer: Pur Balsam

Bevalljuk, a "balsam" szó vett le minket a lábunkról a választásnál. Korábban gyakran tapasztaltuk, hogy a mosogatószer kiszárította a kezünket, ezt elkerülendő kerestünk olyat tisztítószert, ami a bőrünkkel kíméletes. A sejtésünk beigazolódott: a Pur Balsam termék könnyű, habos csodaszer, ami tényleg profin dolgozik: alaposan tisztít, miközben kíméli a kezet. Az már csak hab a tortán, hogy a flakon kialakítása gusztusos, és jó kézbe venni.

Thinkstock
Thinkstock

Az illat bűvöletében: Jar Sensitive Dermatology Waterlily & Jojoba

Természetes, ha a gyakorlott háziasszonyok sem tudják eldönteni a termékeket nézve, hogy melyik mosogatószer az, ami valóban elbánik majd a makacs, zsíros szennyeződésekkel. Ahogy az is, ha valaki még több hónapnyi használat után sem tudja megmondani, hogy az adott szer egy cseppje valóban elég-e több száz tányér elmosogatására. Így aztán előfordul, hogy az olyan, talán kevésbé fontos tulajdonság alapján dönt valaki, mint az illat. A Jarral mi is így jártunk. Sokáig a teafa illatú változat volt a kedvencünk, nemrég azonban a bőrbarát Waterlily & Jojoba nevű lopta be magát a szívünkbe. A vízililiom és a jojoba illatával kényeztető mosogatószer nagy előnye, hogy valóban nagyon kíméletes a bőrrel, a zsírral és a makacs szennyeződésekkel szemben, használata után pedig a poharak nemcsak csillogóak lesznek, de cseppmentesen és gyorsan is száradnak.

Thinkstock
Thinkstock

Csak természetesen: Frosch Aloe Vera

Jó ideje hazánkban is egyre népszerűbbek a mosogatógépek, köszönhetően annak, hogy energiatakarékosak, nem mellesleg pedig egyre elérhetőbb áron kínálják őket. Bár mellettük a kézi mosogatás visszaszorulóban van, azért teljesen nem tűnik el, hiszen számos olyan edény van, mely nem alkalmas arra, hogy gépben mossák el. Ezekhez nem árt, ha van otthon egy erős mosogatószer, ami elbánik a makacs lerakódásokkal és a zsírral, ugyanakkor természetes anyagokat tartalmaz, így védi a bőrt. Emiatt szívesen használjuk a Frosch aloe verás termékét, melynek nagy előnye, hogy nemcsak a bőrt óvja, hanem a környezetet is kíméli. Az aloe vera leveleinek kivonata gondoskodik arról, hogy a bőr megtartsa nedvességtartalmát és fiatalságát, a növényi tenzidek pedig a környezetre teljesen ártalmatlan módon oldják le a zsírt - verhetetlenül.

Thinkstock
Thinkstock


Kifejezetten érzékeny bőrre: Ultra Daisy hypoallergén

A magyarok árérzékenyek - ez alól mi sem vagyunk kivételek. A mosogatószerek terén is fontos, hogy ami a kosarunkba kerül, az ne csak hatékony és jó illatú legyen, de az árát tekintve is elviselhető. E tekintetben a régóta a piacon lévő Ultra Daisy márka tökéletes választás. Hatékonyan bánik el a zsírral, és csak kevés kell belőle, így nagyon megéri használni, hiszen egy flakon csak alig néhány száz forint. Természetesen szeretjük a kellemes illatot, az Ultra Daisy-t azonban nem ezért kedveljük: a hypoallergén változat csak enyhén illatos, mivel kifejezetten érzékeny bőrűeknek fejlesztették ki. Színezéket sem tartalmaz, és olyan anyagokat sem, melyek irritálnák az allergiára, asztmára hajlamosak bőrét. Kifejlesztésekor arra is ügyeltek, hogy olyan anyagokat tartalmazzon a mosogatószer, melyek következtében védje a bőrt, és ne engedje kiszáradni.

Thinkstock
Thinkstock

Itt lakozik a legtöbb kórokozó a lakásban! - Eláruljuk, hogyan szabadulj meg tőlükhttp://www.life.hu/hazitunder/haziasszonytippek/20110627-itt-lakozik-a-legtobb-korokozo-a-lakasban-elaruljuk-hogyan.htmlÍgy lesz újra tükörsima és karcmentes a vasaló talpa! - A legjobb házi szerekhttp://www.life.hu/hazitunder/haziasszonytippek/20110624-igy-lesz-ujra-tukorsima-es-karcmentes-a-vasalo-talpa-.htmlŰzd el a szagokat és a vízkövet egyetlen öblítéssel! - Hatékony WC-tisztítók körképehttp://www.life.hu/hazitunder/haziasszonytippek/20110617-uzd-el-a-szagokat-es-a-vizkovet-egyetlen-oblitessel-.htmlHova tűnnek a fél pár zoknik? - A fekete lyukak is közrejátszhatnakhttp://www.life.hu/hazitunder/haziasszonytippek/20110615-hova-tunnek-a-fel-par-zoknik-a-fekete-lyukak.htmlÍgy lesznek dúsan zöldellők és egészségesek a növények! - Filléres házi praktikákkalhttp://www.life.hu/hazitunder/haziasszonytippek/20110609-igy-lesznek-dusan-zoldellok-es-egeszsegesek-a-novenyek-filleres.htmlMakacs dugulás, kellemetlen szagok és kártevők ellen - A leghatékonyabb, filléres szerekhttp://www.life.hu/hazitunder/haziasszonytippek/20110530-makacs-dugulas-kellemetlen-szagok-es-kartevok-ellen-a-leghatekonyabb.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.