Milyen az ágyad? Ezt árulja el szexuális életedről!

ágy hálószoba szexuális élet lakberendezés ágynemű
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bizonyára te is ismered a mondást, miszerint ha nincs rend körülötted, a lelkedben is káosz uralkodik. Az ágyaddal sincs ez másként, hiszen sokat elárulhat rólad - vagy épp a problémáidról.

Thinkstock
Thinkstock

Az ágy a nyugalom, a pihenés és gyakran a szerelmes együttlétek helyszíne. Nincs is jobb érzés, mint összebújni a takaró alatt, vagy a frissen mosott ágyneműt gyorsan bepiszkolni egy szenvedélyes aktussal. Az anyagok, a kialakítás, az ágynemű - és azok összetétele - azonban olyan információkat árul el, melyekről sosem árt tudni.

Fém, fa, szövettel bevont - az ágykeret

Nehéz döntés az ágy megvétele, hiszen optimális esetben évekre a fekhelyedként és a hálód díszeként szolgál majd, épp ezért árulhat el ez a legtöbbet rólad. Az elhatározás mögött ugyanis vélhetően az igazi, alapvető habitusod munkálkodott. Klasszikus változat a fa vagy fa hatású anyagokból való kialakítás, ami a szokásaidat illetően is inkább a konvencionális felé húz. Vélhetően egyaránt kedveled a finoman bevaduló együttléteket, mint az érzelmes szeretgetéseket, a túl sok vadulás és újítás azonban nem biztos, hogy neked való. A jégkocka még talán belefér, de a selyemsál bevetése nem.

Más a helyzet, ha fémből, netán kovácsoltvasból készült ágyat szereztél be, bár utóbbi a stílus függvényében egyértelműen romantikus alkatra is utalhat. Ha azonban egy minimalista stílusú, rácsos jellegű darab tulajdonosa vagy, az egyből beindítja a pasi fantáziáját, és csak reméli, hogy a gyengéd, ám szenvedélyes kikötözős játékok lehetőségére is gondolva döntöttél emellett. Egyértelműen vad és bevállalós nőről ad tanúbizonyságot a bútordarab.

A szövettel bevont fejtámla és ágyvég viszont egyaránt sugallhat luxust, ínyencséget a szexualitásban, vagy konzervatív, abszolút nem merész egyéniséget, akinél a 69-es póz is csak ünnepnapokon fér bele. Itt majd a tetteid lesznek igazán árulkodók.

Thinkstock
Thinkstock

Selyem vagy krepp - az ágynemű huzata

Vélhetően az ágyneműhuzatot illetően a legegyszerűbb a helyzet, ha a szexuális életedről árulkodó dolgokat vesszük górcső alá. Ugyan a selyem ágyneműnek igazi ellentábora van, az egyértelműen luxusérzetet keltő anyag minőségi szeretőt sejtet a takaró alatt. Olyat, akinek az apró részletek is sokat számítanak, hiszen az anyag lágy érintése igazán kellemes pluszt tud adni az együttlétekhez - arról pedig most inkább ne beszéljünk, hogy kimelegedés hatására oda az érzés, jön a tapadás és ragadás, ez viszont olyankor csak részletkérdés.

A 100 százalék pamutból készültek klasszikus, kicsit merész, de minőségre törekvő egyénről árulkodnak. Olyanról, aki tényleg a legjobbat akarja kihozni a helyzetből, mind a maga, mind pedig a partnere számára. A kreppanyagról és a frottírról pedig biztos, hogy a fentiek egyike sem jutna eszébe a pasidnak. Ugyan mindkettő rendkívül praktikus lehet, hiszen mentesül az ember lánya az ágynemű vasalásának kínjaitól, ami a szexet illeti, nem sok jóról árulkodik. Szereted a kényelmet, és igyekszel megúszni a plusz feladatokat, vagyis a klasszikus misszionárius pózt favorizálod, és az összes olyat, ahol a munka kisebb része hárul rád.

Mélyvörös vagy virágos - a színek

A színek és minták alapján történő elemzés roppant egyszerű és logikus. A virágminták romantikus, érzelmes szeretőt sejtetnek, aki a hosszú, lágy mozdulatoktól tud igazán elalélni. A mély, szexi színek, mint például a vörös, bordó, sötétlila pedig igazán szenvedélyes jellemre utalhatnak. Olyanra, aki akár még egyedül is szereti érzékiséggel körbevenni magát. A mesefigurás, kiskutyás és kismacskás huzatokból pedig önállósodásunk hajnalán, a tinédzserkorban kinőttünk, erről felesleges is beszélni. Ha esetleg mégis ragaszkodnál hozzá, cseréld inkább le, hiszen éretlen és kiforratlan személyiségre utal - a szexben is.

Thinkstock
Thinkstock

Egy párna, két párna - az ágynemű

A párnáknál nem is az a lényeg, hogy kispárnával alszol-e, vagy esetleg szeretsz belesüppedni a párnahalomba éjszakánként. Inkább nézd meg, hova ágyaztál meg magadnak. Ez főként az egyedülállók számára lehet különösen érdekes. Persze egyedül egy franciaágyon ki nem szeret elterülni, és birtokba venni az egészet... A helyzet viszont az, hogy ha az ágy közepére ágyaztál meg magadnak, megbékéltél az egyedülálló státuszoddal és a velejáró esetleges hibaként elkönyvelt egyéjszakás, komolytalan kalandokkal. Az elrendezéssel azt sugallod, hogy helye sincs ott egy pasinak. Ha kapcsolatra vágysz, az ágy egyik felére pakold át az ágyneműt inkább, hadd legyen szabad a jövendőbeli pasi térfele is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.