Őrült és gyönyörű ötletek a 2012-es tavaszi haute couture bemutatókról

fashion week tavasz divatbemutató haute couture
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Múlt héten minden divatimádó szeme Párizsra szegeződött, ahol a divatvilág leglátványosabb bemutatóit tartották: a 2012-es tavaszi haute couture divatshow-kat. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttük a leglátványosabb trendeket.
Nőiesen áttetsző





Forrás: AFP
Forrás: AFP

Christian Dior, Valentino, Elie Saab

Arra is láttunk példát, amikor ez az átlátszóság inkább közönséges, mint nőies irányt vett. Zahia Dehar luxusprostituált tavalyelőtt azzal került a címlapokra, hogy több francia futballsztárral is lefeküdt, akik fizettek ezért. Akkor mindössze 17 éves volt. Most, hogy 19 éves lett, új mesterség után nézett, és felcsapott haute couture fehérnemű-tervezőnek. A kollekció lenge kulcsdarabját ő maga mutatta be a kifutón. Szintén nem hagyott sok teret a képzeletnek On Aura Tout Vu egyik lángnyelves ruhája, ahogy Julien Fournie divattervező modellje sem.

Szerinted ki nyeri a VV5-öt?



Forrás: AFP
Forrás: AFP

Zahia Dehar, On Aura Tout Vu, Julien Fournie

Szélesre épített csípő

Sok olyan tervező volt, aki a széles csípőre fektette a hangsúlyt. A csípőépítészet extrém példáját Iris Van Herpen bemutatóján többször is láthattuk. A Versace divatház ehhez képest még szerényen hangsúlyozta a nőies vonalakat. Jean Paul Gaultier viszont nem a szélesre épített csípővel vetette el a sulykot, hanem azzal, hogy az egész divatbemutatót a tavaly elhunyt Amy Winehouse emlékének és stílusának szentelte. Az énekesnő családja szerint ez viszont olyan üzleti húzás a tervező részéről, amellyel csak még több pénzt akar keresni a kollekción.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Iris Van Herpen, Versace, Jean Paul Gaultier

Tipp! Tóth Gabi esélyei megmaradtak Bakura. Kattints a galériáért!


A méret a lényeg





Forrás: AFP
Forrás: AFP

Stephane Rolland, Dior

On Aura Tout Vu kifutóján viszont a vállak, míg Alexandre Vauthier-nél a már-már nyakmerevítőnek is beillő fémékszerek kaptak, szó szerint, nagy szerepet.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

On Aura Tout Vu, Alexandre Vauthier

Átalakítunk! Vagány csaj lett Renátából Kattints a galériáért!








Forrás: AFP
Forrás: AFP

Stephane Rolland, Giambattista Valli

Abban viszont biztosak vagyunk, hogy Alexis Mabille gigantikus, túlzó virágdíszeit vagy Maurizio Galante halott virágkompozícióit kevés ember vállalná be ebben a formában.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!



Forrás: AFP
Forrás: AFP

Alexis Mabille, Maurizio Galante

Az ördög és a részletek

A Chanel az utóbbi években verhetetlen abban, ahogy befolyásolja a hétköznapi emberek öltözködését is azzal, hogy egy-egy kiegészítőt vagy beauty-trendet felfuttat. Sokszor csak limitált mennyiségben piacra dobott körömlakkjaiért szinte versengés folyik, a slágerkörömlakkok színét ugyanúgy másolják az olcsóbb márkák, mint a táskáit vagy a cipőit is. A mostani bemutatón látott diszkrét kék szemsmink és halványkék körömlakk csak a jéghegy csúcsa. A strasszokkal kirakott harisnyának hasonló jövőt jósolunk, ahogy a Bouchra Jarrar bemutatón látott, nyakba került öv is izgalmas ötlet. Abban viszont kevésbé vagyunk biztosak, hogy a Giorgio Armani Prive stilizált unikornisszarvnak is mondható, csavart fejdíszeire sokan ráharapnak.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Chanel, Bouchra Jarrar, Giorgio Armani Prive

Tipp! Hazakísértük VV Esztert! Kattints az exkluzív képekért!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.