"Nincs miért rejtegetni a testemet" - interjú a Miss Molett verseny győzteseivel

győztes szépségverseny életmódváltás molett nőiesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az első Miss Molett Szépségverseny két győztest is ünnepelt: a 30 év alatti kategóriában Szabó Annamária, a 30 év felettiben pedig Gecse Andrea nyerte meg a versenyt. Mindketten megjárták már a fogyókúrák hullámvölgyeit, és időbe telt, míg el tudták fogadni önmagukat. Erről az útról, illetve súlyáról és életéről mesélt a két nyertes.

Szabó Annamária 23 éves, és egy Győr-Moson-Sopron megyei kis faluból érkezett a versenyre, ahol párjával él. Ő biztatta a nevezésre is: "Tavaly a névnapomra kaptam egy fotózást a páromtól, és őmiatta neveztem be a versenyre is - bár mint minden nő, én is eljátszottam már a gondolattal, hogy milyen lenne a kifutón végigvonulni. Egy bizonyos pontig elfogadtam maga, és nincs bajom az alakommal, bár van rajta mit változtatni, és rajta is vagyok az ügyön. De nem aggodalmaskodom azon, hogy megegyek-e egy süteményt. A verseny előtt fogyókúráztam egy kicsit, mert már én is éreztem, hogy túl sokat nyomok, le is ment 12 kiló, így most vagyok 90 kiló körül. A verseny óta próbálom tartani a súlyom, de nem vagyok az a stresszelős alkat, aki rosszul van, amikor a tükörbe néz."

Forrás: Botos Erika
Forrás: Botos Erika

A fiatal lány természetesen számtalan fogyókúrát kipróbált már, de tartós eredményt egyik sem hozott. Önmaga elfogadása viszont annál inkább: "Világéletemben duci voltam, egyrészt ez családi örökség is, másrészt soha nem figyeltem a helyes táplálkozásra, süteményeket, csipszeket habzsoltam. A súlyom miatt folyamatosan piszkáltak az iskolában és a családban is, ártatlan viccelődések mentek, például dundikának hívtak, és nem is gondolták, hogy ez nekem rosszuleshet - pedig igen bántónak éreztem a megjegyzéseket. Rengetegszer fogyókúráztam már, különböző termékekkel, sportolással, fogyókúrákkal, de amint abbahagytam a fogyókúrát, és elkezdtem normálisan étkezni, mindig visszaszaladtak a kilók. A mindennapi étkezési szokásaimon kéne változtatnom ahhoz, hogy meg is tartsam az álomsúlyt, és a késői étkezéseket is vissza kéne fogni. Nehéz folyamat volt, míg elfogadtam így magam, nagyon sokat segít, hogy a párom így szeret, amilyen vagyok, és neki eddig is királynő voltam ilyen testalkattal, korona nélkül is. Több mint egy éve vagyunk együtt a barátommal, de kamaszkoromtól folyamatosan voltak komoly kapcsolataim. Azt gondolom, hogy minket is ugyanúgy megnéznek a férfiak, mi is tudunk ugyanolyan jól kinézni, mint a vékonyabb nők, és hogy vannak olyan férfiak, akik csak a vékony nőket szeretik, az már nem a mi dolgunk. Szeretném biztatni a duci lányokat, hogy mi is húzzuk ki magunkat."

Annamária szeret és tud is csinosan öltözködni, és a modellkarrier elől sem zárkózik el: "Az iskola és a munkám mellett szeretnék modelltanfolyamra menni, és akár divatbemutatókon szerepelni, mert tényleg fontos felhívni az emberek figyelmét arra, hogy mi is itt vagyunk. Bár manapság egyre több figyelem irányul felénk is, de például a ruhaüzletekben 40-es méret felett nagyon kevés ruhát találni. Szeretem a saját ötleteimet megvalósítani az öltözködésemben, mindig megtalálom a nekem illő ruhákat, és sok pozitív visszajelzést kapok. Nincs miért rejtegetni a testemet, meg sem fordult a fejemben, hogy egyrészes fürdőruhát vegyek fel a versenyen - akinek nem tetszem, az legfeljebb nem néz rám. Nem vágyom rá, hogy vékony legyek, de azért itt-ott szeretnék lerafagni a hasamból, combjaimból, de elfogadtam magam, és tudom, hogy sosem leszek nádszálkarcsú. Hál' Istennek az egészségemmel sincs bajom, bár a legutóbbi fogyókúrámat azért kezdtem el, mert éreztem, hogy fáradékonyabb voltam."

"Azt éreztem, hogy ideje elfogadnom magam"

A harminc év felettiek kategóriájának nyertese, Gecse Andrea hosszabb utat járt be, míg vállani tudta önmagát. A 35 éves, családos Andrea az Oktatási Kabinet titkárságának vezetője, és a versenyzés mellett az államvizsgájára is készül. A szépségversenytől önbizalma növekedését várta, és nem kellett csalódnia.

"Elsősorban belső indíttatásból jelentkeztem a versenyre, az önbizalmamat szerettem volna erősíteni, mert világéletemben dundi voltam, amivel soha nem tudtam kibékülni. A fogyókúrák végigkísérték az életemet, de csak kisebb sikerekkel jártak. 35 évesen azt éreztem, hogy ideje elfogadnom magam, és erre szerettem volna külső megerősítést kapni. A gátlásaim már gyerekkoromban elkezdtek kialakulni, sokat csúfoltak az iskolában, és hiába iratott az orvos fogyókúrás táborba, nem igazán tudtam lefogyni. Alkatilag vagyok ilyen, az egész családom husika. Az első nagy áttörés 18 éves koromban volt, amikor ugyanúgy néztem ki, mint most, és életemben először szerelmes lettem az iskola szépfiújába, és az érzelmeim nem maradtak viszonzatlanok. Az az öntudatra ébredés, hogy nemcsak attól lehet szép valaki, mert kitűnő az alakja, hanem amiatt is, mert a lelke szép, csak később jött el, ahhoz kellett egyfajta érettség. Ez nálam nem olyan régen jött el, amikor egy szerelmi csalódás után elkezdtem gondolkodni, hogy valójában nem az számít, milyen külsővel létezem, hanem az, hogy milyen vagyok belül, és ha az a külső ápolt és csinos, és belül minden rendben van, akkor az sugárzik kifelé, és ez a lényeg."

Forrás: Botos Erika
Forrás: Botos Erika

Andreának már van egy tízéves nagyfia, és jelenleg is boldog párkapcsolatban él. A gyermekvállalást is fontolgatják, amihez viszont fogyni szeretne.

"Kiegyensúlyozott vagyok és boldog, holnap megyek államvizsgázni, munka- és pályaorientációs tanácsadó leszek. Egész életemben felnőttoktatással foglalkoztam, és szerettem volna erről végre egy papírt is. Szociális típus vagyok, mindig központi figura voltam, nagyon sok barátom, ismerősöm van, nagy szeretet vesz körül, és ez sokat számít. Megtanultam elfogadni magam úgy, ahogy vagyok. Most, ezzel a győzelemmel értem el ennek az útnak a végére, ez egy nagy visszajelzés arra, hogy így is szép vagyok. Mindig is vékony szerettem volna lenni, de gyártottam egy ideológiát, miszerint ha vékony is lennék és okos és szép is, akkor biztos nagyon beképzelt lennék. Persze azért az égvilágon mindenféle fogyókúrával próbálkoztam, az akupunktúrától a sportig, de amikor végre nagyon lefogytam, akkor egy nyugalmasabb időszakban azonnal visszahíztam mindent. Most nyolcvan kiló vagyok a 163 centimhez, de szeretnénk kisbabát, és ahhoz 15 kilót kéne fogynom, hogy normális legyen a súlyom, és ne okozzon gondot a terhesség. Eddig mindig divatos fogyókúrákkal próbálkoztam, de nem hoztak sikert, ezért most szeretnék orvosi segítséget kérni, mert be kell látnom, hogy az életmódváltás az egyetlen, ami segíthet hosszú távon. Ez a győzelem egy hatalmas ajándék az élettől, és fontos üzenetnek tartom, hogy a dundi lányok legyenek türelmesek magukhoz, és szeressék magukat, mert az kisugárzik. Minden ember más, vannak alacsonyak, magasak, gömbölyűek és vékonyak, így szép a világ, hogy mindannyian másmilyenek vagyunk."

NÉZD MEG A MISS MOLETT SZÉPSÉGVERSENYEN KÉSZÜLT VIDEÓNKAT!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=q0kqxyPb9MoZ3ak6

Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!


REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!


Sikertörténet: Tibi fél év alatt 40 kilót fogyotthttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120613-sikertortenet-tibi-fel-ev-alatt-40-kilot-fogyott.htmlMajdnem 100 kilóról fogyott le Keleti Andihttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120612-keleti-andi-90-kilorol-fogyott-le.htmlDagadó izmok, hatalmas cicik és egy szerelmespár a Főiskolák Szépe versenyenhttp://www.life.hu/ez-zsir/20120611-izmos-karok-hatalmas-cicik-es-egy-szerelmespar-a-foiskolak-szepe.htmlMinél több kiló van rajtad, annál kevesebb ideig élsz!http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120611-minel-tobb-kilo-van-rajtad-annal-kevesebb-ideig-elsz.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.