Elhunyt Karl Lagerfeld múzsája, a népszerű stílusikon

fashion week stílus stílusikon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolcvanegy esztendős korában elhunyt Anna Piaggi olasz divatújságíró, Karl Lagerfeld múzsája, akit egyedülálló stílusáért ünnepelt a világ. 

A Vogue Italia magazin hivatalos honlapja szerint a stílusikon Milánóban hunyt el kedden. Halálának okát nem hozták nyilvánosságra. Piaggi, aki szemkápráztató kalapjaival és színpadi hangulatot idéző sminkjeivel tette igazán egyedülállóvá stílusát, évtizedeken keresztül uralta a milánói és párizsi divatbemutatók nézőtereinek első sorait.

AFP
AFP

Kattints a képre még több stílusikonért!

Karrierjét fordítóként kezdte az olasz Mondadori kiadónál, később pedig - mások mellett - a Vogue magazin olasz kiadványának kezdett írni. Piaggi a német divattervezőt, Karl Lagerfeldet is megihlette, aki egy vázlatkönyvet is piacra dobott az olasz múzsa által inspirált kreációiról. A londoni Victoria and Albert Museum 2006-ban külön kiállítást szentelt a divatújságíró lenyűgöző, egyebek mellett több ezer ruhát és cipők százait felvonultató gardróbjának.

Piaggi halálhírére reagálva Stephen Jones brit kalaptervező elmondta, mindig is "vezérlő fényként, inspirációs forrásként" tekintett a stílusikonra, akit egyenesen csodált állandó "pezsgése és találékonysága" miatt. Az Associated Press hírügynökséghez eljuttatott közleményében a mester felidézte, miként hívná fel őt most is Piaggi, mondván: "Oh Stephen, épp egy csodálatos dologgal foglalatoskodom, és szükségem van egy új kalapra."

A koronás főknek és szupersztároknak tervező mester alig két héttel ezelőtt látogatta meg Piaggit az otthonában, hogy közösen dolgozzák ki a terveket Jones új férfi kollekciójának januári londoni bemutatójára. A kalaptervező szerint a 81 esztendősen elhunyt stílusikon nem csupán az ő múzsája volt, hanem "talizmánként szolgált mindazok számára világszerte, akik hiszik, hogy a divat egy életmód, és az önkifejezés szabadságának az öltözetünkben kellene formát öltenie".

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.