fashion week modell színésznő epilálás borotválás szőrtelenítés végleges szőrtelenítés gyanta természetesség bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alapkövetelmény, hogy minden alkalommal tökéletesen nézzenek ki: talán senki sem szőrtelenít annyit, mint a híres színésznők és modellek. Kivételek azonban itt is akadnak: Carmen Kass modell vagy Julia Roberts cseppet sem szégyelli pihéit.

Tippek a modellektől

Borotva, gyanta, szőrtelenítő krém, vagy végleges szőrtelenítés? A módszerek között nemcsak mi válogatunk, de a modellek is. Legtöbbjük a bőrirritációk elkerülése érdekében a végleges megoldásokra szavaz, és vagy lézeres, villanófényes, esetleg hő alapú kezelések során szabadul meg a nem kívánt szőrszálaktól... vagy nem. Számos szupermodell és hollywoodi sztár gondolja ugyanis azt, hogy semmi baj a testét borító szőrrel.

Carmen Kass nem szégyellős

Emilio Pucci kifutóján nemcsak a gyönyörű ruhák, cipők és modellek vonzották a tekinteteket, de Carmen Kass szupermodell szőrös lába is. A teste egyéb részein tökéletesen epilált hölgy valamiért úgy döntött, hogy megmutatja, milyen egy igazi nő - ráadásul ez nem az első eset, hogy epilálatlan lábakkal lépett fel.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Erre a bemutatóra borotvált lábbal érkezett

Irina Shayk pihéi

Napjaink egyik legkeresettebb modellje - nem mellesleg Christiano Ronaldo barátnője - sem tökéletes. A falatnyi piros miniszoknyában, tökéletesen lakkozott körmökkel, belőtt frizurával pózoló orosz modell csak akkor lepleződött le, mikor a napfény megcsillant a lába szőrszálain. Bár a képek azonnal bejárták a világsajtót, így sem valószínű, hogy bárki is nemet tudna mondani a szépségnek - sima lábak ide vagy oda.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Julia Roberts

Julia Roberts mindig is a természetességet képviselte: 14 évvel ezelőtt nem elhanyagolható mennyiségű hónaljszőrt villantott a vörös szőnyegen, és több fotó is tanúskodik arról, hogy szőrtelenítési szokásai azóta sem változtak. Két évvel ezelőtt kapták lencsevégre egy családi nyaraláson Hawaiin, ahol a bikiniben jól látszott szőrös hónalja is - bár egy háromgyerekes anya és hollywoodi híresség ennyit talán megengedhet magának.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Mo'Nique és a bozontos lábak

A 45 éves, Oscar-díjas színésznő nemhogy rejtegetné, de büszkén vállalja fekete szőr borította lábait. Nemcsak otthon, de a vörös szőnyeges megjelenések alkalmából sem borotválkozik, sőt: jókedvűen mutatja meg, milyen is egy valódi női lábszár.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Mo'Nique egy talkshow-ban beszélt természetesség iránti elkötelezettségéről: "Muszáj megmutatnom Amerikának, hogyan néz ki egy igazi láb... minden reggel borotválni, ez túl sok nekem. Tényleg úgy gondolom, hogy a szőrös női láb kicsit sem szokatlan a fekete nők között" - mondta, de kiderült, hogy a hónalját azért ő is borotválja. Mielőtt bárki azt gondolná, a színésznő így senkinek sem kell, elmondjuk, hogy a jelenlegi a második házassága, és a jelek szerint férjével együtt nagyon boldogok.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Madonna arca

Az erotikus megnyilvánulásairól is híres, az idő ellen szélmalomharcot vívó énekesnő régen sem volt szégyellős: a hetvenes évekből előkerült meztelen képeken finoman szólva is gyantaszűz bikinivonalat és hasonlóan erős hónaljszőrt mutat. Azóta persze ő is alkalmazkodott korunk meztelenség-mániájához, de néhány képen még a smink sem tudja elfedni az arcán növő szőrszálakat.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Amanda Palmer a fanszőrzetért kampányol

A botrányhős énekesnő csatlakozott a vörös szőnyegen villantók sorához - csakhogy ő inkább szőrös hónaljával büszkélkedett. Amanda sem testével, sem szőrzetével nem áll rossz viszonyban, a Flaming Lipsszel közös klipjében anyaszült meztelenül mutatja meg borotválatlan intim részeit, de slágert is komponált már a fanszőrzet elfogadásáért.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Nő szakállal társat keres

Egy német nő nem szőrös hónaljával vagy lábával sokkolta a közvéleményt, hanem a szakállával. A 49 éves Mariam fia születése után kezdett extrém módon szőrösödni, s minden nap borotválkozott, akár a férfiak. Egy nap aztán megunta a procedúrát, és bátran kiállt a nyilvánosság elé szakállával - azt sem rejtette véka alá, hogy épp párt keres.

Forrás: ITV.com
Forrás: ITV.com

Ha mindezek nem győztek volna meg arról, hogy nőként túlaggódjuk a szőrtelenítés kérdését, akkor ismerd meg az epilálás esetleges káros következményeit, melyeket dr. Szőke Katalin bőrgyógyász főorvos segítségével jártunk körbe!

Egészségtelen a túlzott szőrtelenítés?

Bár a lábak vagy a hónalj borotválása, gyantázása is hordoz magában veszélyeket, az intim terület szőrtelenítése még a bőrirritáción túlmenően is káros lehet - egy francia kutatás szerint a különböző bőrfertőzések esélye is megnő a lecsupaszítás miatt.

"Egyik kedvenc mondatom az, hogy a szőr nem azért nő, hogy kihúzzuk, s azt az állítást is cáfolnám, mely szerint a szőrtelenítés szükséges a higiéniához. A leggyakrabban alkalmazott módszer, a gyanta is hordoz magában kockázatokat, mert bár két-három hétre sima bőrt biztosít, az arra érzékenyek szőrtüszői körül barnásvörös gyulladás alakulhat ki. A gépi szőrtelenítés esetén, mikor a gép nem húzza ki a szőrszálat, csupán beleszakítja a bőrbe, a roncsolt szőrszál nem képes kijutni a bőr felszínére, mert eltömődött a kivezető csatorna. Ekkor - és ez az intim területek szőrtelenítésekor még gyakoribb - a szőr a bőrfelszín alá nő, ezzel gyulladást okozva, mely egészen addig fennáll, míg a szőrt el nem távolítják - előfordulhat, hogy sebészi beavatkozás válik szükségessé. A borotválás, illetve a szőrtelenítő krémek használata kényelmes, de csak 2-3 napos eredményt nyújt. Fontos tudnunk, hogy a fertőzések elkerülése érdekében a borotvát rendszeresen fertőtlenítenünk kell, mert gennyes bőrfertőzést okozhat. Végleges megoldást a lézeres vagy villanófényes szőrtelenítés jelent, ami magas ára miatt inkább bikinivonalra vagy hónaljra vehető igénybe. Itt is különbséget kell tennünk azonban a kozmetikusok és az orvosok által használt gépek között: utóbbiak nagyobb teljesítményű gépekkel dolgoznak, amik csökkentik a bőr sérülésének lehetőségét. Alaposan meg kell hát fontolnunk, milyen géppel végeztetjük a kezelést, és kinél."

Hogyan kerül szőr a petefészekbe?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130329-csont-es-szor-petefeszekben-kislanymagzatok-fejlodesi-rendellenessege-a-dermoid-ciszta.htmlA férfiak szőrösen szeretik?http://www.life.hu/szeress/20130410-lifenight-az-intim-szortelenitesben-a-termeszetesseg-hodit.htmlKiverte a biztosítékot a címlapmodell fanszőrzetehttp://www.life.hu/legytrendi/20130405-jarrod-scott-modell-puceran-pozol-a-francia-vogueban-ami-sok.htmlVeszélyes a nemi szervek szőrtelenítésehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130325-a-nemi-szervek-szortelenitese-borotvalasa-vagy-gyantazasa-megnovelheti-a-kulonfele.htmlA fiú, akinek még a szemgolyója is szőröshttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130115-szoros-szemgolyoval-elt-egy-19-eves-fiu-egy-ritka-daganatos.htmlAlul semmi! Szőrrel a lábai között pucérkodik Rihannahttp://www.life.hu/legykepben/20121209-rihanna-barbadosi-enekesno-szorosen-pucerkodik-majdnem-meztelen-a-hires-eloado.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.