gyantázás csupasz borotválás szőrtelenítés férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Manapság egyre több szó esik arról, hol szőrtelenítsenek a férfiak: vajon a lábukat vagy az intim részeket is borotválniuk kéne? A Life.hu kis közvéleménykutatásából kiderült, hogy bár a hónalj szőrtelenítésével nagyjából egyetértünk, a férfiak lába és mellkasa maradjon csak olyan, amilyennek megteremtették.

A nők 75%-a ragaszkodik a borostához

Bár sokakat zavarnak a szúró, olykor piros foltokat okozó borostaszálak, a többség mégis úgy látja, hogy nincs szexibb egy borostás férfiarcnál. A bajusz és a szakáll persze már kiment a divatból, de az ápolt körszakáll elfogadott, de csak annál, akinek valóban jól is áll. Az általunk megkérdezett nők fele kifejezetten kéri, hogy párja már csak akkor borotválja le az arcát, mikor a borosta kezd ápolatlanná válni, de egy részük így is inkább a rövidre vágásra szavaz, mint a teljesen csupasz arcra.

Thinkstock
Thinkstock

A megkérdezettek 30%-a kedveli a csupasz férfimellkast

Más a helyzet a férfiak mellkasának ügyében: a vélemények itt már jobban megoszlanak abban a kérdésben is, mi számít "túl szőrösnek". A válaszolók kevesebb mint fele akkor találja vonzónak a párját, ha az leborotválja a mellkasát, még akkor is, ha dzsungel helyett csupán kisebb foltról van szó. A nők 70%-a viszont kifejezetten férfiasnak és szexisnek találja a szőrrel borított mellkast, és szívesebben hajtja rajta álomra a fejét.

A hónaljborotválásban nagy az egyetértés: a nők 95%-a igényli

Az ápolt hónalj ma már nemcsak a nőknél elvárás: kevés lelombozóbb látvány létezik, mint egy helyes pasi mellett állni a buszon, akiből tízcentis, átizzadt hónaljkutya meredezik - nem véletlen, hogy a nők döntő többsége igényli, hogy párja megszabaduljon a kis háziállattól. A hónalj szőrtelenítésének a higiéniában is nagy szerepe van, hiszen az erős, sűrű szőrszálak között sokkal több olyan baktérium él meg, ami a testszagért felelős, s ezek a mindennapi tisztálkodás során is csak nehezen távolíthatók el.

Intim részek: csak a nők 30%-a igényli a férfiasság borotválását

A megkérdezett nők 70%-a nem igényli, hogy kedvese eltüntesse az altesti dzsungelt, és nem is zavarja - néhányuk szerint egyenesen szokatlan és vicces látványt nyújtana egy leborotvált férfi. A fennmaradó harminc százalék fele a teljes simaságra esküszik, hiszen így egyetlen zavaró szőrszál sem állja útját a kényeztetésnek. Olyanok is akadnak azonban szép számmal, akik a szakállnyíróra esküsznek, hiszen így jut is, marad is.

Thinkstock
Thinkstock

A szőrtelen férfiláb cseppet sem vonzó: 100%-os egyetértés

Még azok is, akik a szőrt az intim részek, a has és a mellkas területéről is eltávolíttatnák, egyetértenek abban, hogy hacsak nem sportolóról van szó, a csupasz férfiláb kicsit sem kellemes látvány. Az utóbbi években ugyan egyre több olyan férfit látni, akinek a lábán sincs szőr, de ők egyelőre kisebbségben vannak, a nők pedig még nem szokták meg őket. Egyetlen kivételről akadt szó, a kidolgozott testű úszókról, akiknek természetesen megbocsátanák a szőrtelenséget.

A nők 85%-a szereti, ha a férfi háta sima

A szőrösebb típusú férfiak bizony a derekukon, vállukon, hátukon is szőrszálakat viselnek, sőt, néhányuknál az egész hát sűrű szőrzettel fedett. A nők pedig ettől egyenesen menekülnek: a megkérdezettek nagy része ilyen szőrös társ esetén megkérné párját, hogy gyantáztassa le a felesleget, a fennmaradó 15% pedig csak kisebb mértékű hátszőrt visel el. Nem véletlen, hogy a kozmetikákban az egyik leggyakrabban kért férfiszépítési eljárás a hát gyantázása.

Borotva, gyanta vagy tartós szőrtelenítés?

Azt már tudjuk, hogy a férfiaknak hol kéne szőrteleníteni, ám az sem mellékes, hogy mivel. Az érzékeny, kényes területeken, mint a hónalj, arc vagy az intim terület, a borotva a legjobb megoldás, míg a nagyobb felületek, például a hát, a mellkas vagy a láb már gyantával vagy epilátorral szőrteleníthetők a leghatékonyabban. Ez utóbbi eljárások nem járnak olyan erős borostával, és naponta sem szükséges elvégezni őket, míg a teljes testborotválás akár háromnegyed órát is elvenne a reggeli készülődésből. Azok a férfiak, akiket nagyon zavar mindenféle szőrtelenítő kezelés, a tartós eljárásokra szavaznak, ám jó tudni, hogy például az intim területeken a sérülésveszély miatt nem mindig ajánlatos a villanófényes vagy lézeres kezelés.
Szőrtelenítés extrém helyekenhttp://www.life.hu/szepulj/borapolas/20130619-szortelenites-extrem-helyeken-a-legjobb-modszerek.htmlGyönyörű nők, akik nem szégyellik, ha szőrösekhttp://www.life.hu/szepulj/borapolas/20130418-sztarok-a-tulzott-szortelenites-ellen-modellek-es-szinesznok-akik-nem.htmlVeszélyes a nemi szervek szőrtelenítésehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130325-a-nemi-szervek-szortelenitese-borotvalasa-vagy-gyantazasa-megnovelheti-a-kulonfele.htmlA fiú, akinek még a szemgolyója is szőröshttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130115-szoros-szemgolyoval-elt-egy-19-eves-fiu-egy-ritka-daganatos.htmlMeglepő kutatás: a túlzott kekszfogyasztás miatt szőrös lesz az arcunkhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111208-a-tulzott-szornovekedes-meglepo-okai.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.