Dráma - 8 csecsemő halt meg Miskolcon

halál koraszülött vizsgálat csecsemő Szócska Miklós Orbán Viktor fertőzés Nemzeti Nyomozó Iroda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öt nap alatt 8 csecsemő halt meg a miskolci koraszülött-osztályon a múlt héten - tudósít az Origo. Közben már a Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálja az ügyet - írja az MTI.

A nyolc koraszülött csecsemő augusztus 5. és 10. között halt meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház koraszülötteket ellátó osztályán - mondta az egészségügyért felelős államtitkár a közrádióban.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Szócska Miklós közölte, hogy a kórház a harmadik haláleset után jelzett, és megkezdte az intézkedéseket. Úgy fogalmazott: gyorsan, egymás után bekövetkezett eseményekről van szó. Azt mondta, átnézik a térségre jellemző megbetegedési és halálozási statisztikákat, hogy tágabb összefüggéseiben kezeljék a jelenséget.

A politikus hétfőn este Miskolcon kijelentette: a kórház koraszülötteket ellátó osztályának bezárása nem indokolt, az esetleges fertőzésekkel kapcsolatban folyamatban vannak a vizsgálatok, amelyeket mindenre kiterjedő, gondos mintavétel alapján kell elvégezni. Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn rendkívüli vizsgálatot rendelt el a kórházban történt halálesetek miatt.

A police.hu-n olvasható közlemény szerint az ügyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást. Papp Károly országos rendőrfőkapitány a Nemzeti Nyomozó Iroda hatáskörébe utalta a nyomozást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.