Így lesz ragyogó a hajkoronád!

Forrás: Thinkstock -
hajpakolás frizura Takács Nóra almaecet kókuszolaj ricinusolaj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Takács Nórát, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arcát rengetegen keresik fel, hogy a tanácsát kérjék egy-egy szépségápolási kérdésben. Nóra a múlt héten adott néhány remek tippet arra, milyen alapdarabokat szerezz be a leárazásokon, most pedig abban segít, hogyan lehet csillogó a hajkoronád. 
Takács Nóra, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arca rengeteg levelet kap szépségápolással kapcsolatos kérdésekben. A leggyakoribb kérdésekre adott válaszait hétről hétre olvashatod itt, a Life.hu oldalain.
Csatlakozz Nórához az iWiW-en és a Facebookon!

"Szia, Nóra!

A hajammal vagyok bajban, remélem, majd te tudsz valamit tanácsolni. Tiszta szálkás a vége, ami mondjuk még a legkevesebb, mert úgyis akarok egy egészségügyi vágást, de nagyon fénytelen is. Nincsen festve még, ahhoz fiatal vagyok, de talán be kéne festetnem, mert másoknak szépen csillog a haja, az enyém meg fakó, és olyan semmilyen. Van valami trükk, amit otthon bevethetek? Te szoktad tudni ezeket a titkokat.

Köszönöm a segítséget,
Szandi"

Forrás: Thinkstock

Kedves Szandi!

Nagyon jól teszed, hogy vágatsz belőle, eljön az idő ugyanis, amikor már akármivel kenegeted a hajvégeket, nem használ. Jobb ilyenkor megszabadulni a fölöslegtől, és a friss végekre koncentrálni jobban a jövőben. Ahhoz, hogy fényes legyen a hajad, elsőként belülről kell megteremtened a ragyogást, magyarul jó dolgokat kell enned, innod. Én például január elseje óta minden reggel egy nagy pohár turmixszal kezdek, amibe különféle gyümölcsöket (alma, banán, kivi, citrom, narancs) és zöldeket (spenótlevél, salátalevél) turmixolok össze. Ne félj, az ízén egyáltalán nem érződik majd a zöld, csak a színén látni, hogy van benne egy kis turpisság. Ha sokat iszol ilyen szépségkoktélokat, akkor a bőrödön, a körmeiden és a hajadon is tapasztalod majd a pozitív változást. Ezen túl azért én szedek E-vitamint, természetesen C-vitamint és D-vitamint is még pluszban. Ez a „belső" terv, lássuk, mit tehetsz „kívülről".

Amikor hajat akarsz mosni, ha van időd, előtte készíts magadnak egy szuper tápláló hajpakolást. Törj össze egy fél avokádót, és keverj hozzá két kanál olívaolajat és egy tojássárgáját. Kend a hajadra a masszát és pihenj 20 percet így, majd moss hajat! Ha nincs otthon avokádó (tudom jól, hogy nem minden sarkon árulnak sajnos), akkor sem kell lemondanod a szép hajról. Látogass el a legközelebbi bioboltba és szerezz be egy tégely kókuszolajat. Olyat keress, ami 100% természetes. Vegyél egy keveset a tenyeredbe, olvaszd fel, majd az értékes olajat dörzsöld a hajadba. Akár egész éjszakára is fenn hagyhatod, majd moss hajat a szokott módon. Ettől lesz ám igazán csillogó minden fürtöd! Extrán szép hatást érhetsz el, ha egy kevés melegített mézet is öntesz az olajhoz (vigyázz, hogy ne legyen forró a méz, csak kellemesen langyos).

Ha a hajmosást egy almaecetes öblítéssel végzed minden esetben, még csillogóbb és frissebb hatást érhetsz el. Hígítsd az almaecetet langyos vízzel (fél literhez úgy 2-3 kanálnyi almaecet bőven elég), majd ezzel a kissé csípős szagú lötyivel öblítsd le a hajadat, különös tekintettel a tövekre. A szag hamar elpárolog és csak a selymes, csillogó haj marad utána, érdemes kipróbálnod!

Remélem, hogy tudtam neked segíteni! Sok sikert!

Szeretettel:
Nóra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.