Sandra Bullock Chris Rock világsztár Justin Timberlake Christian Bale Rihanna Michael Phelps Lady Gaga Tom Cruise zaklatás gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tökéletes külsővel és még tökéletesebb bankszámlával megáldott világsztárok is voltak gyerekek. Ám ekkor még ők is ugyanolyan átlagos kisfiúk és kislányok voltak, mint bármelyikünk. Nem meglepő hát, hogy az is megesett velük, mint bármelyik másik átlagos gyerekkel: csúfolták, kinevették őket. Ők viszont erőt merítettek a sorozatos zaklatásból és megaláztatásból és a létra legtetejére küzdötték fel magukat. Akkor? Ki is nevet a végén? 

Michael Phelps: hatalmas fülek

Sokat csúfolták furcsa ajkai és nagy fülei miatt a többszörös olimpiai bajnok úszót, Michael Phelpst. Ez nagyon megviselte az akkor még igencsak félős, zárkózott kisfiút, ma már azonban dühösen gondol vissza ezekre az évekre. Egy rádióműsorban nemrégiben így nyilatkozott: „Amikor hazamegyek Baltimore-ba, ugyanazokat az embereket látom magam körül, akik annak idején kicsúfoltak – csak éppen már ők is felnőttek. Próbálnak beszélgetni, barátkozni szeretnének velem, de nekem mindig csak az jár ilyenkor a fejemben, hogy nahát, most már nincs olyan nagy, elefántfülem? Hallani sem akarok ezekről az emberekről” – mondta az úszó, aki összesen 18 olimpiai aranyéremmel büszkélkedhet.

Forrás: AFP

Sandra Bullock: divatjamúlt öltözet

A kis Sandrát is sokat csúfolták gyerekkorában. Szüleivel egy időre Európába utaztak, és mikor hazatértek az Egyesült Államokba, Sandra ugyanabban az iskolában folytatta a tanulmányait, mint amelyikben megkezdte őket. A visszatérés azonban nem volt örömteli: a gyerekek gyakran tettek lenéző megjegyzéseket a szegényes öltözékére, a divatjamúlt ruháira. Sandra szintén nem a megbocsájtásról híres, néhány éve így nyilatkozott: „A mai napig emlékszem minden egyes gyerek kereszt- és vezetéknevére, aki annak idején csúfolt engem!”

Forrás: AFP

Justin Timberlake: zene iránti rajongás

Különös fintora a sorsnak, hogy Justint éppen azért cukkolták az iskolatársai, aminek később a sikereit köszönhette. A sok tennessee-i futballrajongó kölyök közül ugyanis kilógott Justin, akit bizony a labda egyáltalán nem, viszont az éneklés és a zene annál jobban érdekelt. Meg is lett mindennek az eredménye: Justin Timberlake neve igazán jól cseng ma a zeneiparban.

Forrás: AFP

Tom Cruise: a kisnövésű diszlexiás

Nem igazán volt vidám a Mission: Impossible című filmek sztárjának a gyerekkora: egyrészt alacsony termete, másrészt pedig olvasási nehézségei miatt közösítették ki a kortársai. Tom éppen ezért magába forduló kissrácnak számított az iskolában, visszahúzódó természete pedig még több gúnynak a tárgyává tette. Talán nem véletlen, hogy miután beindult a színészi karrierje, hátat fordított mindennek, ami a gyerekkorára emlékezteti őt.

Forrás: AFP

Lady Gaga: nagy orr és lófogak

Stefani Germanottában, avagy ismertebb nevén Lady Gagában a mai napig szúrós tüskeként van jelen a múlt az életében – legalábbis ami az iskolai éveket illeti. Az énekesnőt ugyanis nagy orra és lófoga miatt csúfolták ki társai rendszeresen. Annyira mély nyomokat hagyott mindez az életében, hogy miután sikeressé vált, édesanyjával közösen megalapították a Born This Way Foundation alapítványt, ami segít a fiataloknak abban, hogy jobban elfogadják magukat.

Forrás: Northfoto

Chris Rock: túlságosan fekete volt

Az utóbbi évek egyik legismertebb humoristáját ha hiszed, ha nem, azért csúfolták rendszeresen, mert fekete volt. Sőt, ő volt brooklyni iskolája történetében az első fekete tanuló. „Minden egyes nap megvertek” – mondta egyszer. „De egyúttal ez volt az én nagy szerencsém is.” Chris sokat merített gyerekkori élményeiből akkor, amikor első tévéshow-jával berobbant a köztudatba. A műsor címe sokat elárul: Everybody Hates Chris címmel került adásba. A műsor nagy hatással volt a közérdeműre, néhány héttel később egykori tanárától még bocsánatkérő levelet is kapott.

Forrás: AFP

Rihanna: túlságosan világos a bőre

A Barbadoson született énekesnőt a többiekétől eltérő, világosabb bőrszíne és zöld szeme miatt kezdték ki a gyerekek. „Az iskolában csak fehérembernek csúfoltak a többiek. Akkoriban nem is igazán értettem, mit jelent ez pontosan” - nyilatkozta a sztár.

Forrás: AFP

Christian Bale: túl népszerű volt

A 13 éves Christiant megkínálták az Empire of the Sun című filmben egy szereppel. Volt, akiből mindez csodálatot, másból viszont irigységet váltott ki. Ez utóbbiak tábora igen nagyra duzzadt, így akadtak szép számmal olyanok, akik rendszeresen megalázták, megverték a kis Bale-t. „Egyszerűen nem értettem az egészet. Azt, hogy ami egyes emberekből elismerést vált ki, az hogy válthat ki másból gyűlöletet” – mondta.

Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.