Tavasszal már bőven van lehetőség arra, hogy kimozdulj a szobák homályából a szabad levegőre. Érezted már, hogy legszívesebben magadhoz ölelnéd a fákat, és mezítláb szaladgálnál egyet a pázsiton? Vagy mozognál egy jót, de nem tudod, hogyan kezdd el?

 

Ha nem vagy a futás szerelmese, és erősítés helyett légiesen könnyű mozdulatokra vágysz, akkor jógázz a szabadban! E heti hosszabb, 35 perces Jógaklikk videónkat arra találtuk ki, hogy a szabadban, akár jógaszőnyeg nélkül is jógázhass, csak te kellesz hozzá, egy mobiltelefon (vagy laptop), kényelmes ruha és a kék ég! Az ideális jógázó idő nem túl meleg, nem is hideg, szélsőségektől, esőtől, széltől mentes.

Forrás: Thinkstock

Ha nincs ennyi időd, dobd el a cipődet, szippants egy jó mélyet és végezz el Csabával csak egy fatartást, szanszkrit nevén vriksászanát. Figyeld meg a hatást!

A fatartás feltölti az idegrendszert, ha lemerültél, erősíti a lábakat, javítja a tartást, fejleszti az egyensúlyérzékedet, és harmonizálja a gyökércsakrát, erősíti a kapcsolatodat a földdel és nem utolsósorban higgadttá tesz.

Akár csoportban is megtapasztalhatod, milyen szabadságot ad a szabadban jógázás, hiszen a jó idő beköszöntével számos oktató viszi ki az óráit pl. a Kopaszi-gátra, a Margitszigetre Budapesten, vagy parkokba, erdőszélre vidéken. Ez pedig tényleg nagy élmény, hidd el!