Ő a világ legidősebb jógatanára - csaknem 100 éves és megállíthatatlan

Forrás: NORTHFOTO/Ruaridh Connellan / Barcroft USA/Ruaridh Connellan / Barcroft Usa -
pörgés idős társastánc fitt vegetáriánus jógatanár jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tao Porchon Lynch több mint 70 éve jógázik és ma, 96 évesen is aktívan űzi. Tanítványai imádják, idős kora ellenére pedig esze ágában sincs pihenni.

Ismerd meg a világ legöregebb és egyben talán legfittebb jógatanárát! Tao Porchon Lynch közel a 100-hoz jógát tanít és mind a mai napig inspirálja tanítványait, akik jóval fiatalabb nála.

Forrás: NORTHFOTO/Ruaridh Connellan / Barcroft USA/Ruaridh Connellan / Barcroft Usa

85 évesen egy másik nagy szerelmet is talált magának: a társastáncot. 26 éves partnerével simán tartja a tempót, ők lettek a táncparkett ördögei szülővárosában, Westchesterben, New Yorkban.

Forrás: NORTHFOTO/Ruaridh Connellan / Barcroft USA/Ruaridh Connellan / Barcroft Usa

Bár egy korábbi baleset miatt Taónak csípőprotézise van és nemrég eltörte a csuklóját, úgy hiszi, hogy a pozitív hozzáállása az, ami fiatalosnak és fürgének tartja őt mind a mai napig.

Az asszony egyébként vegetáriánus, csak kis adagokat vesz magához egyszerre. Semmi gyógyszert, sőt, még vitaminokat sem szed, csak a mozgásban hisz. Nem sűrűn betegszik meg, és nem érzi magát fáradtnak sem. Vizet sem iszik, csak vitaminban gazdag friss gyümölcsleveket és teát fogyaszt antioxidáns hatásuk miatt.

Legutóbb egy 170 éves indiai jógiról számoltunk be, aki állítólag a világ legidősebb embere. Azért állítólag, mert nem emlékszik pontosan a születési idejére.

Velünk is rendszeresen jógázhatsz! Kattints IDE és indulhat a mozgás!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.