Új egyenruhát kaptak a MÁV dolgozói – mutatjuk a legjobb darabokat

Forrás: MTI/Mohai Balázs -
divatbemutató praktikum modern forma csere egyenruha vasutas MÁV dolgozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vasúttársaság bemutatta új vasutas uniformisait. Azt mondják, modernebb, színesebb és praktikusabb az új ruha, amelyet csaknem 16 ezer munkavállaló visel majd.

Divatbemutatót tartott a MÁV a Vasúttörténeti Parkban. Itt ismerhette meg a nagyközönség a dolgozók új egyen-formaruha kollekcióját. Magyar tervezők gombolták újra a ruhákat, így azok modernebbek, praktikusabbak lettek – írja közleményében a MÁV. A több ezer munkatárs ruhatársa folyamatosan cserélődik majd le, ezt az utasok jövőre érzékelik majd. Az újítás már időszerű volt, hiszen a jelenleg használt kollekciót még 13 éve vezették be.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

A MÁV először próbakollekciót készíttetett az új ruhákból. A próbában részt vevő száz jegyvizsgáló, pénztáros és forgalmi szolgálattevő két hónapig hordta a próbaruhákat, majd egy tesztlapon beszámoltak tapasztalataikról, amelyek többnyire pozitívak voltak.

Ő a nagy kedvencünk! :) Forrás: MTI/Mohai Balázs

A kollekcióban zakó, nadrág, szoknya, ing, nyakkendő és kendő, valamint téli kabát, átmeneti kabát és esőkabát szerepel. Az új egyen-formaruhák korszerű, lélegző alapanyagból készülnek, a szabásminta kialakításánál pedig a praktikus viselet követelményeit is figyelembe vették. A ruhadarabok könnyen kezelhetők és egyszerűen tisztíthatók. A kabátok lélegző alapanyaga kiváló szellőzést biztosít, az ingek, blúzok anyaga pedig megkönnyíti a vasalást.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

A férfiak új öltönyei minőségi gyapjúszövetből készülnek, amely kis mértékben elasztánt is tartalmaz a még kényelmesebb viselet érdekében. A női kosztüm alapanyaga megegyezik a férfi kollekcióéval, így ugyanazok a kiváló tulajdonságok jellemzik. A kosztüm kényelmes viseletet nyújt, ami többek között a megfelelő fazonnak és az alapanyagban alkalmazott elasztánnak köszönhető – áll a cég közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.