Egy baba, akinek a fogantatásához két anyuka kellett

Fotó: Nanasi Pal -
anyaság Születés LifeNetwork Jön a baba Hadas Krisztával gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy nő szinte mindenre képes, ha gyermeket szeretne. Zsuzsáék történetében azonban két nőnek is áldozatot kellett vállalnia azért, hogy megszülethessen Zsuzsa és Zsolt kislánya: Maja. A család különleges sztorijával a Jön a baba első évadjában találkozhattak a nézők.

Almádi Zsuzsa története egyáltalán nem mondható hétköznapinak, 11 év várakozás és vágyakozás után köszöntött be életébe a csoda, és született meg gyönyörű kislánya. A kismama és férje hiába próbálkozott évekig, a várva várt baba nem akart megfoganni. A sikertelenségnek megvolt az oka: Zsuzsánál a sok-sok vizsgálat végén korai klimaxot diagnosztizáltak, emiatt nem rendelkezett a teherbe eséshez megfelelő petesejttel. Az elszánt asszony azonban nem adta fel az álmát, gondolt egy merészet, megkérdezte unokatestvérét, Melindát, aki ikerlányok édesanyja, hogy adna-e neki petesejtet. (Húga épp kicsúszott a szigorú korhatárból, így ő nem adományozhatott petesejtet.)

Almádi Zsuzsa Fotó: Nanasi Pal

Érte megérte!

Ilyen még nem volt Magyarországon: a Jön a baba Hadas Krisztával című, LifeNetwork csatornán futó dokumentumsorozat anyukái most megmutatják, milyen is egy valódi női test egy, kettő, három, vagy akár négy gyermek után, épp csak húszon vagy akár jóval negyvenen túl. Az első és második évad néhány édesanyája úgy döntött, egy közös fotón felvállalják a terhességi csíkjaikat, az itt-ott kidudorodó párnákat, a néhol megereszkedett bőrt, a főszerkesztő-műsorvezető Hadas Kriszta pedig közéjük állt. Miért? Mert érte megérte!

A szerencsére korhatáron belül lévő, fiatal Melinda válasza – gondolkodás nélküli – igen volt. Összehangolták a két nő ciklusát, és alig két hónap múlva már meg is volt a petesejt. A kis élet lombikban fogant meg, majd megtapadt Zsuzsa méhében, és elkezdődött az áldott kilenc hónap. A szülés napján - programozott császár volt - Zsuzsa földöntúli nyugalommal várta kislánya megérkezését. Aztán, amikor kiemelték anyukája hasából az egészséges kislányt, Zsuzsában mintha átszakadt volna egy erős gát: végre átadta magát a hatalmas boldogságnak, és percekig csak sírt és sírt.
A pici Maja 3250 grammosan jött a világra, percek múlva édesapja mellkasára tették, ott ismerkedett a kinti világgal, míg édesanyját még ellátták, varrták a műtőben.

Almádi Zsuzsa Fotó: Nanasi Pal

Azóta a család gyakorlatilag eufóriában él. Így írt erről naplójában Zsuzsa: „Az életemmel eddig is elégedett voltam, hiszen a világ legcsodálatosabb férjét tudhatom magam mellett, szerető családom van, de valami hiányérzetem mindig is volt. Nem volt semmi ehhez fogható dolog, amiért így tudtam volna lelkesedni, és tűzön-vízen át mindent megtenni, mint az, hogy gyermekem legyen! Ő hiányzott az életemből-életünkből, egy kis jövevény, és most már tudom, hogy igenis erre születtem, kiteljesedett az életem, és azt csinálom, amit mindig szerettem volna. Édesanya vagyok!!!"

Jön a baba Hadas Krisztával 2.

10 édesanya, 11 gyermek - Jön a baba Hadas Krisztával! A LifeNetwork csatornán 2. évadát kezdi az a 10 részes sorozat, amely igazi családi mozi lesz: nem idealizált, hanem valódi családokkal mutatjuk meg, milyen a babavárás, a szülés és a gyermekágyas időszak. Jön a baba Hadas Krisztával, 2. évad május 3-ától minden vasárnap 15.00-kor a LifeNetworkön.

A kis Maja nagy, szerető családba született bele, ahol mindenki várta - a szülésre Melinda, a petesejtdonor is felutazott Budapestre.
Zsuzsa édesapja a szülés alatt és után is órákig sírt a boldogságtól, hogy ilyen gyermekek, rokonok veszik körül őket, akik ekkora áldozatot hoztak azért, hogy a nagyobbik lányának is gyermeke lehessen.

Amikor a női mell látványától felfordul a gyomrunkhttp://www.life.hu/csalad/20150402-anyukak-nyilvanos-szoptatasa-felhaborodast-kelt-az-emberekben.htmlTe elkapcsolod a televíziót, ha egy fedetlen női keblet látsz meg a képernyőn? Nem? Miért nem? És felháborodsz, ha egy anyuka közvetlenül melletted szoptatja meg éhes kisbabáját? Igen? Miért?CsaládThinkstockA legtutibb családbarát programok hétvégérehttp://www.life.hu/csalad/20150330-az-ot-legjobb-csaladbarat-program-az-aprilis-10-11-12-hetvegere.htmlIgazán szórakoztató gyerekbarát hétvégi programot keresel? Hiába a folyamatosan nyüzsgő főváros, élvezetes budapesti családi elfoglaltságot néha nem is olyan könnyű találni. Összeszedtünk hát öt olyan tuti programot, amely biztosan felvillanyozza majd a gyerkőcöket!CsaládThinkstockOlivia Wilde a legédesebb húsvéti anyuka: Cuki családi fotó!http://www.life.hu/csalad/20150406-olivia-wilde-es-jason-sudeikis-gyermekukkel.htmlMíg Zimány Linda, Paris Hilton és Britney Spears szexis nyuszifülekkel, Kendall Jenner pedig pőre altesttel üdvözölte a húsvétot, addig a mindig gyönyörű Olivia Wilde-nak nem kellettek ilyen közhelyek, hogy elvigye a húsvét legédesebb anyukája címet.Család--Nehéz percek! Paul Walker lánya, Meadow így gyűjt erőthttp://www.life.hu/csalad/20150406-paul-walker-lanya-meadow-walker-instagramjan-osztott-meg-egy-edes-kepet.htmlNem lehetnek könnyűek ezek a napok, vagy hónapok, Meadow Walker számára. Most mutatják be ugyanis világszerte azt a filmet, melynek forgatási ideje alatt vesztette életét a papája.CsaládOrigoA legjobbat a babának! Mellpumpával fotózkodott Doutzen Kroeshttp://www.life.hu/csalad/20150406-doutzen-kroes-mellpumpaval-fotozkodott-es-az-anyatej-es-a-szoptatas-mellett-kampanyolt.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, januárban kislánya született a szépséges modellnek. Akkor Instagramján kürtölte világgá boldogságát, hogy megérkezett gyermeke, Myllena Mae. Most megint posztolt.Család--A hintázás csodás hatásai - ringasd, engedd ringani gyermeked!http://www.life.hu/csalad/20150401-a-hintazas-ringatas-hatasai.htmlA hintázás az a módszer, amit nem kellett feltalálni: a kisbaba belesímul édesanyja ölébe, karjaiba, felveszi mozgásának ritmusát és lüktetését - vagyis ringatózik, hintázik. CsaládThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.