Az egyik mamánk diplomázik, a másik anyukánk közben nagymama lesz

Forrás: Kéky Kira -
Születés gyermekvállalás LifeNetwork Jön a baba Hadas Krisztával Libero2015
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyszerre nagymama és saját 11 hónapos kislánya édesanyja is Éva, a Jön a baba sorozat első évadának legjobb humorú résztvevője, aki – mert a szívébe még ez is belefér – hatalmas szeretettel fordul a műsor legfiatalabb kismamája, Nóri felé, aki 23 évesen egyedül vállalt babát. Következzen hát az Ő történetük!

Mindig is sejtettük, hogy az élet a legjobb forgatókönyvíró. Csak reméltük titkon Hadas Krisztával, hogy jelentkeznek a műsorba olyan várandós nők, akik élete nem hétköznapi. Kiderült, hogy olyan sok van belőlük, hogy választani is igen nehéz volt a közel 200 édesanya jelentkezéséből. Ám az teljesen egyértelmű volt, hogy Évának és Nórinak figyelemmel akarjuk kísérni a babavárását.

Éva és Nóri ugyanis csöppet sem szabályos életet élnek. Viszont boldogok.

Éva, a 46 éves, sportos, családilag thai boxoló, talpraesett nő a harmadik, nála 11 évvel fiatalabb férfiban találta meg élete párját, neki szülte meg 46 évesen Leát. Szinte hallom, ahogy sokan felhördülnek: a 4. gyerek a 3. apától? Igen. Hiszen az élet nem lányregény. Tele van kacskaringókkal, buktatókkal, zsákutcákkal. Rajtunk áll, mit tudunk kihozni belőle.

Forrás: Kéky Kira

És hogy Bölény, a kamionsofőrként dolgozó hatalmas ember jó választás volt, azt mi magunk is láttuk, amikor a kislányuk születésénél a nagydarab ember úgy elérzékenyült, hogy Krisztának is kicsordultak a könnyei. Mondtam már, hogy szép a mi munkánk? Akkor mondom: nagyon szép!

De kanyarodjunk vissza Évához, aki Tatabányáról bármikor felszalad Budapestre, ha kell, fél kézzel elbírja a babakocsit gyerekestől, hatalmas erő szorult belé (és nem csak fizikai), edz, újra kickbox-edzésre jár, készül egy nyári brutál futásra (ami egy rendkívül kemény erőpróba lesz), és büszkén állt Nánási Pál kamerája elé az ÉRTE MEGÉRTE kampány alatt.

Mivel nagyon szeretett utazni és túrázni, már most tervezik, hogy lassan Lea társaságában is folytatják ezt az életet. Bár ezt a tervet talán felülírja egy friss hír: Éva nagylányának, a 24 éves Nikinek is kisbabája lesz. Nem lesz nagy korkülönbség a két gyerek között, bő másfél év. Az tuti, hogy Éva remek pótmami lesz, vagy csak "mami", semmiképp nem "nagyi", ahhoz ő még túl fiatal. És még valamit el kell mondanom: Évinek óriási a szíve. Ezt többször tapasztaltuk.

Éva és nagylánya, aki most terhes Forrás: Kéky Kira

Amikor például a 2. évad egyik egyedülálló kismamája azzal küzdött, hogy miből teremti elő a babaváráshoz szükséges dolgokat, Évi is bedobta, amije volt. De a szívét is örömmel adja: Nórinak, az első évad egyedülálló kismamájának barátnőjévé vált, és humorával, életigenlésével sokat segített a fiatal anyának.

Merthogy Nóri bizony kemény döntést hozott, amikor 23 évesen, még a főiskolára járva, épp a diploma előtt úgy döntött, hogy a várandósságát kihordja, megtartja a babát, aki nem éppen tervezett módon fogant. Nóri úgy tudta, hogy PCOS miatt – majd ha eljön az ideje – nehezített lesz a teherbeesése, ezért aztán a véletlenül, védekezés ellenére is megfogant kisbaba óriási meglepetés volt. Nóri édesanyja számára egy pillanatig nem volt kétséges, hogy támogatja lányát mindenben és megteremti a körülményeket a babaváráshoz. Így lett Nóri egyedülálló édesanya, bár természetesen a baba apukája nem hátrált ki a kötelezettségek alól, és nevére vette gyermekét.

Nóri és Lara Forrás: Kéky Kira

Nóri azóta megírta a szakdolgozatát (a szoptatások és pelenkázások között ügyesen lavírozva) és csöppet sem érzi magát hátrányos helyzetűnek, imádott bátyja is a támasza, igaz, a távolból, Angliából –és ahogy mondtam, Éva is mellette áll, és nagyon büszke rá.

Nóri élete talán legjobb döntését hozta tavaly, és környezete is tiszteli érte.

Bár ma már szinte szokatlan a húszas évei elején szülő nő, Nórinak ez épp így jó. Lara egyébként nagyon kiegyensúlyozott baba, 8 hónaposan még mindig a cici érdekli a legjobban, nagyon ügyesen mozog, remekül fejlődik. Édesanyja sokat sétál vele, játszanak és együtt tornáznak; májusban feldíszítették szép szíves szalagokkal a Lara-fát. Nóri visszanyerte lányos alakját (meg is nézik az utcán rendesen, babával a hátán), és a barátnők sem maradtak el: a nagyi, sőt a dédszülők is segítenek, ha Nóri kikapcsolódna kicsit.

Nóri és kislánya Forrás: Kéky Kira

És a legeslegnagyobb következménye annak, hogy Nóri bevállalta kamerák előtt is az élethelyzetét az, hogy azóta már több, hasonló cipőben járó fiatal kereste meg őt, volt, aki még szülés előtt, volt, aki már babával. Beszélgetni akartak vele.

Egyikük pedig tőle kért tanácsot, és végül Nóri történetéből erőt merítve megtartotta a babáját! Azt mondta, már ezért is megérte, hogy vállalta a nyilvánosságot.

Nóri most az államvizsgájára készül, ami júniusban lesz, bár Lara néha beledumál, mi több, belevisong a tanulásba, mindenről megvan a véleménye.

A műsor legfiatalabb és legidősebb mamájának élete így telik a forgatás óta, mi pedig Hadas Krisztával közben a 2. évadot pörgetjük: szülésre rohanunk, újszülöttek első heteit dokumentáljuk, és vágunk. Kövessétek a sorozatot a LifeNetworkön vasárnaponként 16 órától!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.