Amikor egy lány Facebook-fotóján saját arcukat ismerték fel a szülők, nyomozni kezdtek utána. Kiderült, hogy 11 perc különbséggel született ugyanabban a kórházban, ahol az általuk felnevelt lány.

Az olasz lányok 24 évvel ezelőtt 11 perc különbséggel jöttek világra, mindketten császármetszéssel. A nővérek elcserélték a két gyereket, és a hibára csak egy véletlennek köszönhetően derült fény. A két család most együtt perel, 22 millió eurót követelnek, de állításuk szerint ez az összeg sem hozhatja helyre a kárt. 

A kép illusztrációForrás: Getty Images/(c) Siri Stafford/Siri Stafford

Catrina és Michele Cobuzzi Lorenát vitte haza és nevelte fel, míg Loreta és Luigi Mazzone Antonellát. Lorena boldogságban és szeretetben nőhetett fel, Antonella azonban nem volt ilyen szerencsés. Szülei elváltak, majd miután az anya új férfit talált, a gyerekek a nagyszülőkhöz kerültek. Mivel ők nem bírtak a három gyerekkel, onnan gyermekotthonba, majd nevelőszülőhöz került a lány.

A lapoknak a most 26 éves Lorena nyilatkozott, akinek kellett ez a két év, hogy beszélni tudjon az egész ügyről: „Leültettek, és azt mondták, hogy valami fontosat akarnak mondani. Azt mondták, két család volt a születésemkor a kórházban, és a babákat elcserélték. Borzasztóan éreztem magam. Azt sem tudtam, hogy egyáltalán ki vagyok” – mesélte a lány, aki eleinte nagyon nehezen fogadta el, hogy szülei szoros viszonyt alakítottak ki Antonellával. Lorena azóta azonban megkereste biológiai szüleit. Ma már ráadásul a lányok is jó barátságban vannak.