Tavasszal, a nyár közeledtével te is sokkal inkább kívánod a könnyű, egészséges ételeket? Ezt a receptet akkor imádni fogod! Nem terheli meg a szervezetedet, isteni finom és tápláló.

Hozzávalók:

  • 70 dkg harcsafilé
  • 60 dkg spenót
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg sárga- és fehérrépa
  • 1 citrom
  • só, bors, liszt
Forrás: Dreamstime

 

Elkészítés:

A harcsafilét vágd fel nyolc szeletre, és sózd meg. A zöldségeket vágd fel vékony csíkokra, és enyhén sós vízben főzd meg őket, körülbelül tíz percig. Tíz perc után tartsd őket melegen.

A felvágott harcsaszeleteket lisztben forgasd meg, és forró olajban süsd mindkét oldalát pirosra. A spenótleveleket tedd forrásban lévő vízbe, majd szűrd le, ezután olvasztott vajban állandó kevergetés mellett kezd el párolni őket, miközben sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesíted. Adj még hozzá 2 dl tejszínt is, és párold még 10 percig. Ha kész vagy, a zöldséget tálald a harcsa mellé. Végül egy kis citromlével megbolondíthatod.