Ma ünnepelné 91. születésnapját az 50-es évek szexszimbóluma és szépségideálja, Marilyn Monroe. A bájos színésznő mindenkit elkápráztatott, pedig a vidám felszín felett szomorú tragédiák árnyékolták be az életét. Születésnapja alkalmából most a női szépségről alkotott gondolatait szedtük össze.

A szépség és a nőiesség kortalan." 

"Minden nőnek, aki kövérnek tartja magát, mert nem nullás a mérete, üzenem, hogy csodálatosak, és a társadalom torz." 

Adj egy lánynak megfelelő cipőt, és meg tudja hódítani a világot." 

,,Minden nőnek, aki kövérnek tartja magát, mert nem nullás a mérete, üzenem, hogy csodálatosak, és a társadalom torz."Forrás: AFP
Marilyn Monroe így csinálta – Szépségtrükkök Hollywood aranykorából


Greta Garbo, Marlene Dietrich, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor – csak néhány név a legnagyobb dívák közül, akik Hollywood aranykorában éltek. Szépségük titkait annak idején hét lakat alatt őrizték. Rejtélyes világukba most Larion Oscar ad betekintést!

"A mosoly a legjobb smink, amit egy nő viselhet." 

Senki sem mondta nekem kicsiként, hogy csinos vagyok. Minden kislánynak kell mondani, hogy szép, még akkor is, ha nem az." 

"Senki sem mondta nekem kicsiként, hogy csinos vagyok. Minden kislánynak kell mondani, hogy szép, még akkor is, ha nem az."Forrás: AFP

"Mondtam, hogy 5 perc múlva elkészülök, ne hívj minden fél órában!" "Legyél önmagad, legyél különleges, legyél igaz, legyél becsületes, legyél szerény, és akkor mindig sugárzóan boldog leszel." 

Marilyn Monroe élete

1926. június 1-jén látta meg a napvilágot Los Angelesben. Gyerekkorát nevelőszülőknél és árvaházban töltötte, míg 16 évesen férjhez nem ment. A második világháború idején gyári munkásnőként készültek róla az első profi fotók, és ekkor kezdődött fotómodell pályafutása.


Pin-up girlként kezdett egyre híresebbé válni, és így kapta első mellékszerepeit a 20th Century Fox és a Columbia Pictures filmstúdióknál. 1951-től már nagyobb szerepeket is kapott, elsősorban vígjátékokban. Filmkarrierje kezdetén nagy botrány alakult ki körülötte, amikor kiderült, hogy pár évvel korábban aktfotók jelentek meg róla. Végül egészen jól jött ki ebből az ügyből: a filmjei iránti érdeklődés fokozódott.


1953-ra a filmjei a legjövedelmezőbb hollywoodi alkotások közé tartoztak. A színésznő egy évtizedig volt aktív, mialatt 200 millió dollárt szerzett. Elképesztő kasszasikert hozott például a Hétéves vágyakozás és a Van, aki forrón szereti című vígjátékok. Utóbbiért elnyerte a legjobb színésznőnek járó Golden Globe-díjat. Utolsó filmje, a Valamit adni kell forgatása a váratlan halála miatt félbemaradt.


Monroe a magánéletében számos problémával küzdött, amelyeknek a sajtó is sok figyelmet szentelt. Gyógyszerfüggő volt, depressziótól és szorongástól szenvedett. Háromszor házasodott, köztük a híres baseballjátékos, Joe DiMaggióval és a neves íróval, Arthur Millerrel. Házasságai néhány év vagy néhány hónap után válással végződtek. Marilyn Monroe 1962-ben, 36 éves korában halt meg a életrajzírók szerint szándékos túladagolás következtében. Halálát illetően számos összeesküvés-elmélet látott napvilágot.