életmódváltáséve2017 smoothie egészség egészséges életmód zsírégetés tisztítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A zöld ételek igazi egészségőrök, ráadásul fiatalítanak és a szervezet méregtelenítésében is nagy szerepük van. Ha pedig jó az anyagcserénk, sokkal könnyebben fognak olvadni rólunk a kilók.

Hozzávalók:

  • 1 kisebb érett vilmoskörte
  • 2 marék apróra vágott zöld paprika
  • 2 marék apróra vágott uborka
  • 2 marék bébispenót
  • fél puha avokádó
  • 1 csésze növényi tej
  • 2 evőkanál fehérjepor (elhagyható)
  • 2 cm-es gyömbér lereszelve
  • fél lime kifacsarva
Zsírégető zöld smoothie Forrás: Thinkstock

Elkészítés:

Fontos már az elején leszögezni, hogy a smoothie-kban az az igazán jó, hogy mindenki a saját szája íze szerint tudja alakítani a recepteket. Sőt, akár saját magad is kitalálhatsz különböző változatokat, de néha mindent az alakít, hogy éppen mi van otthon.

A hozzávalókkal nem kell mást csinálnod, mint összeméregetni őket egy turmixgépbe és jó alaposan összeturmixolni. Ebben a receptben is bőven van mozgástér. Tej helyett például tehetsz simán vizet, és a fehérjeport sem kötelező beletenni. Ez csak abban segítene, hogy eltelítsen és plusz energiát adjon, illetve ha edzel, akkor segíti az izomépítést.

Klorofill

A zöld színt a klorofillnak köszönhetik a zöldségek és a gyümölcsök. Elképesztő, hogy ez a zöld festékanyag mi mindenre van jótékony hatással. Először is immunerősítő, segíti a sejtépítést, csökkenti a koleszterinszintet és a fertőzések legyőzésében is hasznunka válik. Jót tesz a májnak, segíti a méregtelenítését, ráadásul antioxidáns hatású és fiatalít.

3 isteni koktél narancsbőr ellen

Nem túlzás azt állítani, hogy a narancsbőr a nők egyik rémálma, különösen a bikiniszezon és a falatnyi shortok hónapjai előtt. A pár napos csodaszerekben már nem hiszünk, ám néhány aprósággal tehetsz arról, hogy remek formába hozd a combjaidat a kánikulára. A recepteket itt találod!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.