Rajzfilmek, amiket a gyerekek imádnak, de a szülők gyűlölnek!

mese Micimackó rajzfilm
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
„Bevallom, amikor először megnéztem a gyerekekkel a Jégvarázst, nagyon tetszett. Még a 4. alkalommal is élveztem, de a 86. után kétségkívül meggyűlöltem. Már az is elég, ha csak meghallom, ahogy a lányom énekelni kezdi a „Legyen hó”-t, és elfog az émelygés. Ám, nem minden mesével jártam így, van, amelyik DVD-t már elsőre is szívesen kivittem volna a nagy sötét erdőbe, és elástam volna egy jelöletlen sírba” – a szerző.

A tévét a lehető legminimálisabb mértékben szabad csak digitális bébiszitterként használni – de valljuk csak be, csodás az a 15-30 perc, amíg a gyerek egyhelyben ül. Amikor a kicsi mesét néz, általában a szülő is ott ül mellette, de minimum hallja és elkap belőle részleteket, a rapid mosogatás, teregetés, rendrakás közben. Van, amelyik elé még ő maga is szívesen odaülne, de talán több van, amelyik idegesíti, sőt egyenesen utálattal tölti el, már a zenéje is. Szülők meséltek arról, hogy melyik az a mese, amit a gyerekük ugyan imád, de ők ki nem állhatják.

Thomas, a gőzmozdony

Forrás: Youtube

Ha teljesen őszinték akarunk lenni magunkhoz, akkor valóban van valami elementárisan rémisztő ebben a rajzfilmsorozatban. Ám, ha valaki szereti és követi, feltétlen írja meg, hogy mégis mi a vonatvezetők szerepe, ha Thomas és barátai önállóan jönnek-mennek?

Én kicsi pónim – Varázslatos barátság

Forrás: Wikia

Nos, ez épp az a mese, amit az ember vagy imád, vagy gyűlöl, köztes érzelem kizárva.

Kedvenc meséink eredetije, igazából horror a javából

Meg fogsz lepődni, hogy több esetben az élet adta döbbenetes, de igaz történetek szolgáltak egy-egy kedves mese alapjául. Lépj be egy olyan világba, ahonnan gyerekkorodban biztosan sikítva menekültél volna. Korábban már sorra vettünk öt népszerű mesét, most hoztunk még hármat a horror történetek sorából.

Scooby-Doo

Forrás: giphy.com

A jó öreg Scooby és Bozont, akik minden szörny előli menekülés közben rögtönöztek egy farsangi felvonulást. Egy kérdés ennél is évek óta foglalkoztat; vajon hogy lehet Bozont ilyen betegesen sovány, ha mellette ennyit képes enni?

Micimackó

Forrás: Walt Disney Pictures

Valóban nem szokványos meséről van szó. Az a fajta fantáziavilág, melybe az író, az eredeti regénybe enged be minket, fantasztikus. Sajnos azonban a feldolgozásokról ezt már korántsem lehet elmondani.

Egyszer valaki alaposabban megfigyelte az egyes karaktereket, és igen érdekes drogfogyasztási jeleket vélt felfedezni rajtuk; Micimackó –LSD, Füles – Marihuána, Malacka – Varázsgomba, Tigris – Ecstasy, Nyuszi – Kokain.

Énekelj!

Forrás: Illumination Entertainment

Az apuka igazából teljes képet adott erről a rajzfilmről. Bár el kell ismerni, hogy az alkotók nem titkolták, mennyi énekre számíthat benne a néző.

Múmin

Forrás: Youtube

A Varjúdombi meséktől én is féltem gyerekként... a Múminról csak pár szót. Van egy bábos verziója, Balázs gyermeke vélhetően ezt látta, mivel ez futott a tévében pár éve. Nos, szó mi szó, valóban nem valami bizalomgerjesztők így a szereplők, érdemesebb a normál, rajzolt verzióját nézni.

Szavazz, Te melyik fajta rajzfilmeket utálod a legjobban?

A dolgozó anyák és kisgyermekeik helyzete régen - Bölcsőde-történethttp://www.life.hu/csalad/20170816-a-dolgozo-anyak-es-kisgyermekeik-helyzete-regen-bolcsode-tortenet.htmlA 19. század közepére már égető szükség volt egy olyan intézmény megalapítása, melyben a még nem óvodáskorú (0-4 éves) gyermekek nappali elhelyezését biztosították. A ma ismert 3 éves „gyerekkel otthon maradok", ekkor még abszolút ismeretlen volt. A nők többsége gyakran a szülést követő harmadik héten már újra munkába állt, bébicsőszre pedig csak a tehetős rétegnek volt pénze. Ez a helyzet pedig sajnos számtalan gyermekbalesetet és halált eredményezett. Család--Szülői szemmel a nyári szünet végéről, avagy hurrá, kezdődik az iskola!http://www.life.hu/csalad/20170815-szuloi-szemmel-a-nyari-szunet-vegerol-avagy-hurra-kezdodik-az-iskola.htmlAz augusztust minden évben beárnyékolja a hamarosan kezdődő iskola. Mármint a gyermekek számára, mert a szülők örömmel jelölik a múló napokat. Valld be nyugodtan, hogy te is várod már az első tanítási napot! CsaládOrigoRossz celeb anyák és ballépéseik - Fotókhttp://www.life.hu/csalad/20170731-rossz-celeb-anyak-es-hires-gyerekeik-fotok.htmlEgy anya számára gyermekének biztonsága, közelsége, egészséges testi, érzelmi és szellemi fejlődésének biztosítása elsődleges szempont. De nem a celeb anyukáknak, akik közül most kiemelünk párat, szemléletes fotók kíséretében. Ők egészen sajátosan értelmezik a szülői gondoskodás fogalmát. Család--Furcsa rekordokat tartó anyák és babáik - Fotókhttp://www.life.hu/csalad/20170719-furcsa-rekordokat-tarto-anyak-es-babaik-fotok.htmlEzek az édesanyák nem tervezték, hogy bekerülnek a „legek" közé. Vágyaik, álmaik vezették őket, vagy csupán a véletlen műve, hogy felkerültek erre a listára. Egy azonban közös bennük: boldogok és imádják a gyermekeiket! CsaládOrigoA mesék világa - épít vagy kárt okoz?http://www.life.hu/csalad/20160614-a-mesek-vilaga-epit-vagy-kart-okoz-ha-meseken-sztorikon-nevelkednek-a-gyerekek.htmlNálatok is a tévé a legnagyobb mesemondó? A gyerekek minden este kedvenc rajzfilmhősük kalandjaira hajtják álomra a fejüket? Szerinted nem lenne hasznosabb az élő szavas mesemondás? CsaládOrigoA világ legnagyobb baromságai, amiket a gyerekek a mesékből tanulnakhttp://www.life.hu/csalad/20140616-a-vilag-legnagyobb-baromsagai-amiket-a-gyerekek-a-mesekbol-tanulnak.htmlJön a szőke herceg, természetesen hófehér lovon, elcsattan egy szenvedélyes csók és ettől a pillanattól kezdve minden tökéletes lesz, míg világ a világ. Ez az egyik a sok baromság közül, amit a gyerekek a népszerű mesékből tanulhatnak. És hidd el, van még jó néhány. Íme, a kedvenceink.Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.