Fantasztikus volt az idei Grammy-díjátadó. Bizony nem könnyű a sztárok élete: megjelenni a vörös szőnyegen, mindig valami újat hozni, hogy fenntartsák az érdeklődést... Voltak akik jól benézték és túllőttek a célon, de voltak, akik kiragyogtak, mert önmagukat adták. Nézzük meg közelebbről a legszebb és legrosszabb sminkeket, mert mindenből lehet tanulni.

  • Rita Ora

Hollywood aranykorát idézte fenséges megjelenésével: egyszerűen káprázatosan nézett ki. Az ő szépségtrükkje a tökéletes alapozás, és a finom árnyékolás, amivel kiemelte arcának előnyös részeit, és mindezt csak fokozta a highlight, ami ezúttal csak a szemzugba és a szemhéjra került. Szemfestése minimalista, a szemhéj közepétől ultra vékony tusvonal lapul a szempillák tövében, amit egy dúsító, fekete szempillaspirállal koronázott meg. Szemöldöke tökéletesen megformázott volt, ami igazán harmonikus egységet alkotott a hajszínével is. Érzékien telt ajkát szenvedélyes, borvörös, matt ajakrúzzsal festette ki. Csodaszép lett az összhatás.

Rita OraForrás: Getty Images
  • Anna Kendrick

Kifinomult és elegáns megjelenésével a tavaszt hozta el nekünk. Egységes, szinte észrevétlen alapozása mesterire sikeredett. A barackos krémpirosítóval feldobta a sminkjét, jól passzolt a világos bőréhez. Szemfestése is finom lett, pont annyi, amitől ragyogtak kék szemei: egy kis highlight a szemzugba, a szemhéjon a tökéletes bézs-barna kombó szépen összemosva. Szempillái természetes hatásúak és ajakrúzsának kifinomult barackos nude árnyalatával feltette az i-re a pontot.

Anna KendrickForrás: Getty Images/John Shearer
  • Janelle Monae

Az igazi fashionista, trendi lookja nagyon izgalmas volt. Szép alapozása mellett kifinomultan árnyékolta arcát, és érzékien használta a  highlightot. Fenséges volt az összhatás, amit csak tovább fokozott a szemfestésével. Alul-felül diszkréten a szemformáját követte egy fekete tusvonal, amit összemosott a vízvonallal, az alsó pillatőhöz satírozott türkizzölddel. Ajkára természetes hatású csillogó szájfényt választott. Nagyon dögös lett!

Janelle MonaeForrás: Getty Images/ Kevin Mazur
  • Lady Gaga

Nagyon érzéki és elegáns volt a vörös szőnyeges megjelenése. Magához képest is pokolian dögös volt, pedig ezt azért már megszokhattuk tőle. Szemhangsúlyos sminkjének titka a metálfényű csillogás volt. A rózsakvarc árnyalatú, irizáló textúrát egészen a szemöldökéig satírozta. Fekete, körbekontúrozott szemfestését, arzén-grafit árnyalatú metálfényes szemhéjpúderrel mosta össze, amit vendégpillákkal koronázott meg. Karakterét lágyította a finom barackos arcpirosítás. Ajkát ártatlan, hamvas rózsa árnyalatú ajakrúzzsal festette ki.

Lady GagaForrás: Getty Images/Kevin Mazur
  • Katie Holmes

A vizes hatású, újhullámos frizurájával és a Twighlight sminkjével rémisztően festett a bőrhatású estélyiben. A mályva és az arany szemhéjpúdertől kicsit alkonyatos, vámpírcsemegére emlékeztetett a sminkje. Ez a kissé gyulladt szem nagyon rosszul állt neki, amit csak fokozott a sápadt bőréhez rosszul megválasztott, hervadt rózsa árnyalatú ajakrúzs.

Katie HolmesForrás: Getty Images/Lester Cohen
  • Ava Max

Mintha, Kim Kardashian hippinek öltözött volna. Rémisztően élesek a kontrasztok, ami a tejfölszínű hajszínt és a lárvaszerű sminket illeti. Sokkal lágyabb lett volna megjelenése, ha a szemöldökét nem tolja túl és inkább világosította volna. Az ajakfestése sem az igazi. Csúnya ha nem passzolnak a színek és a kontúr külön életet él.

Ava MaxForrás: Getty Images/John Shearer
  • Lana Del Rey

Az énekesnőnek majdnem sikerült. A romantikus szettjéhez még jó is lett volna ez a visszafogott smink, de a halántékáig kihúzott tusvonal nem igazán szexi. Még jó, hogy a középen elválasztott haja sokat kitakart belőle. A szem alatti területe jóval világosabbra sikerült, mint a bőrszíne, de ha ettől eltekintünk, még akkor is ott van az aszimmetrikus ajakfestése, amit nem lehet szó nélkül hagyni.

Lana Del ReyForrás: Getty Images/Dimitrios Kambouris
  • Giuliana Rancic

Túl kemény vagy Darling! A sablonszerűen túlrajzolt szemöldökkel csak rontott a megjelenésén. Az amúgy is karakteres arcát lágyítani kellett volna. A meleg tónusú bőrszínéhez a szemfestés is túl kemény lett, a hideg ezüstös-fekete kombóval kissé ijesztő lett az összhatás. Nem baj, majd legközelebb!

Giuliana RancicForrás: Getty Images/John Shearer