A galaxis őrzői forgatási napjain öt órát töltött a sminkszékben Zoe Saldana, hogy Gomorrává váljon. A sminkmesterek rémálma az ebédidő volt, amit viszont a színésznő soha nem hagyott ki, hiszen a rendszeres étkezés is része életmódjának. De mindig nagyon vigyázva kellett ennie, nehogy pár csepp leves végigfolyjon az állán, vagy lecsöpögtesse magát valamivel, az ugyanis újabb plusz órákat vett volna igénybe, hogy megfelelően kijavítsák.

Nem véletlen, hogy a színésznő a forgatások alatt is ennyire figyelt a rendszeres étkezésre, illetve arra, hogy mit eszik, hiszen nem sokkal előtte sikerült leadnia 32 kilót. A plusz kilókat ikerterhessége során szedte fel A galaxis őrzői első részének bemutatója után. Mivel a második rész forgatási időpontja is megvolt már, pár hónappal a gyerekek születése után Zoe szépen fokozatosan, először csak rövid sétákkal sportolni kezdett, és a diétákat elutasítva, az egészséges étkezésre állt rá.

Zoe SaldanaForrás: Shape Magazine
"Hogyan fogyj egy hét alatt 5 kilót?" avagy ezért veszélyesek a gyorsan sokat ígérő diéták


A "minél többet, minél rövidebb idő alatt" világában élünk. Véletlenül se kelljen megmozdulni, vagy változtatni a mindennapi rutinunkban, de azért szeretnénk leadni 10-20 kilót, és szeretnénk tökéletes alakot. Maximum a koplalást vállaljuk be, mert ha pár hétig nem eszünk, az biztosan meghozza a kívánt eredményt. Pedig ez így nem működik, és aki mást állít, az bizony be akar csapni. Olvasd el a Life.hu cikkét!

A reggeli

A színésznő korábban azt nyilatkozta, hogy szerinte a tojás a legkreatívabb reggeli, mert elképesztően sokféle fogást lehet belőle csinálni. A keményre főtt, a lágy, az omlett, a frittata, a rántotta, a tükörtojás mind nagyszerű fogások. Reggel természetesen a szénhidrát sem maradhat el, amit általában pirítós formájában fogyaszt avokádóval és paradicsommal körítve. Zoe számára a kiegyyensúlyúzott étrendhez hozzátartoznak a zöld smoothiek, amiket néha még a reggeli részeként, máskor tízóraira készít el.

Gamora #BTS - part 3 - #gotgvol2 #gamora #ifGamorawasaNewYorker

Zoe Saldana (@zoesaldana) által megosztott bejegyzés,

Fő a változatosság

Habár Zoe férje, Marco olasz származású, így magával hozta a tészták szeretetét, nem fogyasztják ezt sem mindennap. Helyette igyekeznek változatosabb köreteket, illteve egytálételeket készíteni. Búzaliszt helyett például gyakran készítenek tésztát quinoa lisztból, aminek hihetetlenül magas a fehérjetartalma, lassú felszívódású, azaz a jófajta szénhidrátok közé tartozik. Rostban gazdag, és nem tartalmaz glutént. A pizza alapjának pedig szívesen használ karfiolt, amivel kiváltja a szénhidrátot. A köretként imádja a cukkinit, amit szintén sokféleképpen szeret elkészíteni. A színésznő imádja az extrém fűszerezést is, egyik kedvence például a mézes, gyömbéres csirke, ami igazán pikánsnak hangzik. 

Adóz a hagyományoknak

Zoe számára fontosak a hagyományok: egy ősi családi receptet minden alkalommal elkészít az édesanyjával. Számára a főzés és az étkezés nemcsak arról szól, hogy egészségesen éljünk, hanem a hagyományokról is, a család összetartozásáról, az együttlétről. Az étkezéseknek ezt a vonatkozását sem szabad elfelejteni - vallja a színésznő, aki imád az édesanyjával tevékenykedni a konyhában. 

Nem a végletek híve

A hétköznapokban egészséges, változatos fogásokat eszik, odafigyelve arra, hogy megfelelő tápértékű, tápanyagú ételekkel lássa el a szervezetét. Hétvégente azonban kicsit kienged, lelkiismeret-furdalás nélkül engedi meg magának a pizzát vagy a fish and chipset. "Ilyenkor csak becsukom a szememet, és élvezem, hogy ez a fajta változatosság is belefér az étrendembe. Erről szól az egészséges életmód. Így válik egy életre tarthatóvá" - nyilatkozta.