Kettő az egyben egészséges recept: koktél és fasírt zöldségekből

Forrás: Shutterstock -
koktél recept egészséges életmód zöldség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell, hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!

Koktél:

  • 2 db cékla
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db alma
  • 6 dkg zöld saláta
Céklakoktél Forrás: Shutterstock

Fasírt:

  • 2 db cékla
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db alma
  • 6 dkg zöld saláta
  • 1 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg zabpehely
Zöldségfasírt Forrás: Shutterstock

Elkészítése:

Koktél: A céklát, a sárgarépát, a zöld salátát, az almát gyümölcs centrifugán átengedem.

Fasírt: A centrifugában maradt száraz rosthoz keverek tojást, zabpelyhet, ízesítem sóval, borssal, és egy kevés zúzott fokhagymával. Serpenyőben fasírtnak formázva kisütöm.

Tipp

A présben maradt zöldségekből krémet is lehet készíteni. Ekkor nem kell bele zabpehely, fokhagyma és tojás. Mindössze annyi a feladat, hogy egy serpenyőben megkaramellizálom a zöldséget és mogyoróolajjal együtt kikeverem zöldségkrémnek.

Nézd meg a teljes adást!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.