A 90. Oscar-díjátadón a leghíresebb divattervezők ruháiban gáláztak a színésznők. A szebbnél szebb ruhaköltemények között magyar tervezők darabjait is megtalálhattuk. Mutatjuk őket!

Mac Ruth felesége, Klaudia Ruth-Kiraly ezúttal egy CAKÓ ruhában pompázott az év egyik legnagyobb filmes eseményén, az Oscar-gálán. Klaudia férjét kísérte el a gálára, akit a Szárnyas fejvadász 2049 című filmmel jelöltek a legjobb hangkeverés kategóriában. Ehhez a neves alkalomhoz a magyar divattervező egy fenséges, hosszú, smaragdzöld bársony ruhát álmodott meg.

A szett Rienne ékszerekkel, illetve brossal lett teljes, amelyeket kifejezetten a ruha színéhez és stílusához tervezett Nagy Adrienn ékszertervező. Klaudia egyébként már két hete a Londonban megrendezett BAFTA-díjátadón is CAKÓ ruhában tündökölt a vörös szőnyegen.

Klaudia Ruth-Kiraly egy CAKÓ kreációban pompázott az Oscar-gálánForrás: Cakó Kinga

„Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy Klaudia engem kért fel erre a feladatra, és két ekkora kaliberű nemzetközi eseményen is CAKÓ kreációt viselt. A BAFTA-n még figyelembe kellett venni a #metoo kampány miatti fekete dress code-ot, de az Oscaron már lehetett merész színt választani. Éppen ezért esett a választásunk erre a fenséges smaragdzöld színre, illetve a bársonyra, amely eleganciát és kifinomultságot sugall viselőjének. A fazon tekintetében a hátul merészen kivágott ruhát, hosszú klasszikusabb vonallal ötvöztünk, ami így még inkább kiemelte Klaudia szép alakját" - nyilatkozta a ruha kapcsán Cakó Kinga divattervező.

Klaudia CAKÓ ruhát viselt mindkét rangos eseményen: az Oscar-díjátadón (balra) és a BAFTA-gálán (jobbra)Forrás: Cakó Kinga

Míg tavaly Sármán Nóra kreációját láthattuk az Oscar vörös szőnyegén, idén Benes Anita öltöztette az Oscar-várományos magyar csapatot: a film rendezője, Enyedi Ildikó és a producer, Mécs Mónika is Daalarna ruhát viselt. Legnagyobb sajnálatunkra viszont Borbély Alexandra nem magyar tervező ruháját választotta a filmünnepre: ő Monique Lhuillier kreációjában érkezett. 

Idén Benes Anita öltöztette az Oscar-jelölt film rendezőjét, Enyedi Ildikót és a producert, Mécs Mónikát, Borbély Alexandra egy francia divattervező, Monique Lhuillier ruháját viselteForrás: AFP