A bútor, ami egy otthonból sem hiányozhat: fotelmustra

fotel kényelem bútor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kellemes, pihenős, bekuckózós hétvégéhez – amelyek az őszi időszak beköszöntével előttünk állnak – elképzelhetetlen egy olyan sarok, ahol tökéletes a kényelem, ahol egy jó könyvvel a kezedben igazán elengedheted magad. Ugye, te is egy fotelben képzeled el magad? 

A fotel abszolút az a bútor, ami elsődlegesen a kényelemről szól. A lakberendezési magazinokban persze minden fotel nagyon jól mutat, de ott csak a dizájn a fontos, egy bizonyos stílus bemutatása. Egy élettérben azonban ne legyenek olyan steril sarkok, amelyek csak az esztétikumról szólnak. Az otthon attól igazán otthonos, hogy jól be lehet lakni, és itt jön képbe a praktikum. Hiszen a praktikum maga a kényelem. Még mindig több mindent lehet kezdeni egy olyan fotellel, ami stílusában nem passzol a lakásba, de kényelmes, mint azzal, amiben nem szívesen töltesz el időt. Az ideális persze, ha mindkét feltétel egyszerre teljesül, így nem lesz szükség különösebb átalakításokra sem.

A fotel abszolút az a bútor, ami elsődlegesen a kényelemről szól Forrás: Shutterstock

A fentebb említett okok miatt mindenképpen azt ajánljuk, hogy olyan helyen vásárolj pihenőfotelt, ahol ki tudod próbálni. A webshopoknál érdemes utánanézni, hogy kínálnak-e visszavásárlási lehetőséget abban az esetben, ha nem vált volna be a kiszemelt darab.

A fotel olyan, mint a szerelem: igenis vannak nagy találkozások, amikor szinte rögtön érzed, hogy ez lesz az igazi. Szerencsére számtalan forma között válogathatsz, így biztosan megtalálod a kívánalmaidnak megfelelőt. Vannak alacsony háttámlás vagy magasabb háttámlás típusok. Utóbbi a nyakat is jól megtámasztja. Ezen belül is van olyan, ami két oldalt is kitámasztja a fejünket, így kifejezetten alkalmas egy kis szunyókáláshoz is. Van szélesebb ülőrésszel megalkotott fotel, ahova a lábaidat is felteheted, de találsz olyat, amihez külön lábtámasz is tartozik, vagy itt vannak az egészen egyedi fekvőfotelek is. Van süppedősebb és merevebb típusú karosszék, és a nagy kedvencünkről se feledkezzünk el, a hintaszékekről, amiben kellemesen ringathatod magad. Válaszd az egyéniségedhez megfelelőt!

1. Mömax 119.000 Ft, 2. Ikea 99.990 Ft, 3. butorpiac.hu 23.500 Ft, 4. hintafotel.hu 76.900 Ft, 5. Jysk 99.900 Ft, 6. Kika 56.900 Ft Forrás: Life.hu
Hat hegyi házikó, ahol a lélegzetelállító panoráma garantálthttp://www.life.hu/otthon/20180814-hat-hegyi-haziko-ahol-garantalt-a-lelegzetelallito-panorama.htmlTalán sehol nem érezni jobban a természet lüktető erejét, mint a hegyek között. Ha te is imádod a hegyeket, az erdőket, a természetet, akkor pontosan tudod, hogy miről beszélünk. Következzen most hat lélegzetelállító házikó a nagyvilágból, ahonnan egész nap élvezhető a panoráma. Ennél jobb feltöltődést nem is tudunk elképzelni. OtthonOrigoHomokos tengerpart a kert végében: nem csak álomhttp://www.life.hu/otthon/20180807-homokos-tengerpart-a-kert-vegeben-erre-specializalodott-egy-amerikai-ceg.htmlEgy amerikai cég hiánypótló szolgáltatással állt elő: nem egy szimpla medencét készítenek a megrendelőik számára, hanem egy komplett homokos tengerpartot. Elég jól hangzik, igaz? OtthonOrigo23 milliárdért birtokol ingatlanokat Taylor Swift! Nézz be mind a nyolc otthonábahttp://www.life.hu/otthon/20180710-taylor-swift-nyolc-ingatlant-birtokol.htmlHabár Taylor Swiftet zenei karrierje emelte a hírességek sorába, az énekesnő ingatlanmogulként is megállja a helyét. A 28 éves szupersztár közel 23 milliárd forint értékű ingatlanporfólióval rendelkezik. Mutatjuk is, hogy melyek a Taylor tulajdonában lévő házak. OtthonOrigoFotófal: díszítsd otthonodat családi emlékekkelhttp://www.life.hu/otthon/20180626-fotofal-diszitsd-otthonodat-csaladi-emlekekkel.htmlA fényképek, az emlékek minden család számára fontosak, éppen ezért érdemes méltó helyet adni nekik. A digitális korban egyre kevesebb képet hívunk elő, pedig a lakberendezésben is kifejezetten jó szolgálatot tehetnek: dekorálnak, miközben rólatok szólnak, így szívmelengető rájuk pillantani. OtthonOrigoÍgy festene 2018-ban a Jóbarátok lakásahttp://www.life.hu/otthon/20180515-igy-festene-2018ban-a-jobaratok-lakasa.htmlEgy belsőépítészeti startup cég, a Modsy álmodta újra a sorozattörténelem egyik leghíresebb lakását. A cél az volt, hogy bemutassák, hogyan nézne ki Monica Geller lakása 2018-ban. OtthonOrigoDiane Keaton megmutatta, hogy kell Pinterest-ötletekből házat építenihttp://www.life.hu/otthon/20180507-diane-keaton-megmutatta-hogy-kell-pinterest-otletekbol-hazat-epiteni.htmlDiane Keaton nem véletlenül az egyik kedvenc hollywoodi dívánk. Természetessége, különcsége, az élethez való hozzáálllása példaértékű. Ezúttal az is kiderült, hogy imádja a kreatív lakberendezési megoldásokat: a színésznő könyvet írt arról, hogyan épült meg a háza, amit Pinterest-ötletek alapján álmodott meg. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.