Egy kellemes, pihenős, bekuckózós hétvégéhez – amelyek az őszi időszak beköszöntével előttünk állnak – elképzelhetetlen egy olyan sarok, ahol tökéletes a kényelem, ahol egy jó könyvvel a kezedben igazán elengedheted magad. Ugye, te is egy fotelben képzeled el magad? 

A fotel abszolút az a bútor, ami elsődlegesen a kényelemről szól. A lakberendezési magazinokban persze minden fotel nagyon jól mutat, de ott csak a dizájn a fontos, egy bizonyos stílus bemutatása. Egy élettérben azonban ne legyenek olyan steril sarkok, amelyek csak az esztétikumról szólnak. Az otthon attól igazán otthonos, hogy jól be lehet lakni, és itt jön képbe a praktikum. Hiszen a praktikum maga a kényelem. Még mindig több mindent lehet kezdeni egy olyan fotellel, ami stílusában nem passzol a lakásba, de kényelmes, mint azzal, amiben nem szívesen töltesz el időt. Az ideális persze, ha mindkét feltétel egyszerre teljesül, így nem lesz szükség különösebb átalakításokra sem. 

A fotel abszolút az a bútor, ami elsődlegesen a kényelemről szólForrás: Shutterstock

A fentebb említett okok miatt mindenképpen azt ajánljuk, hogy olyan helyen vásárolj pihenőfotelt, ahol ki tudod próbálni. A webshopoknál érdemes utánanézni, hogy kínálnak-e visszavásárlási lehetőséget abban az esetben, ha nem vált volna be a kiszemelt darab.

A fotel olyan, mint a szerelem: igenis vannak nagy találkozások, amikor szinte rögtön érzed, hogy ez lesz az igazi. Szerencsére számtalan forma között válogathatsz, így biztosan megtalálod a kívánalmaidnak megfelelőt. Vannak alacsony háttámlás vagy magasabb háttámlás típusok. Utóbbi a nyakat is jól megtámasztja. Ezen belül is van olyan, ami két oldalt is kitámasztja a fejünket, így kifejezetten alkalmas egy kis szunyókáláshoz is. Van szélesebb ülőrésszel megalkotott fotel, ahova a lábaidat is felteheted, de találsz olyat, amihez külön lábtámasz is tartozik, vagy itt vannak az egészen egyedi fekvőfotelek is. Van süppedősebb és merevebb típusú karosszék, és a nagy kedvencünkről se feledkezzünk el, a hintaszékekről, amiben kellemesen ringathatod magad. Válaszd az egyéniségedhez megfelelőt!

1. Mömax 119.000 Ft, 2. Ikea 99.990 Ft, 3. butorpiac.hu 23.500 Ft, 4. hintafotel.hu 76.900 Ft, 5. Jysk 99.900 Ft, 6. Kika 56.900 FtForrás: Life.hu