Az idei év színéhez képest – amely az ultraviola volt – 2019-et a lágyabb, ám továbbra is merész árnyalat, a korall fogja uralni. Ez egy igen játékos szín, amelynek vannak erőteljesebb és egészen pasztelles árnyalatai is, így valóban mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelőt.

A korallok, vagyis virágállatok 20–200 méteres mélységben a trópusi és szubtrópusi, valamint a mérsékelt öv tengereiben élnek. Kalcium-karbonátot kiválasztva hoznak létre szilárd vázat és így kolóniákat – korallzátonyokat –, melyek igen sérülékenyek. Évente körülbelül 1 cm-t nőnek.

A korallok 20–200 méteres mélységben élnekForrás: Shutterstock

A korallszín önmagunk szeretetét szimbolizálja. Segíti a félelmek és a negatív érzések elengedését.

Az élő korall, más néven Pantone 16-1546 meleg, barackos narancssárga szín. Élettel teli és energiát sugárzó árnyalat, mely határozott, mégsem tolakodó. Remekül működik fehérrel, szürkével, de akár pirossal, kékkel és zölddel is.

Az élő korall élettel teli és energiát sugárzó árnyalat, mely remekül működik fehérrel, szürkévelForrás: Shutterstock

Van valami a színnel kapcsolatban, ami természetes, barátságos, optimista és intim jellegű. Ezek azok, amik az élő korallt könnyen alkalmazhatóvá teszik az otthonokban” – nyilatkozta az Elle Decornak Leatrice Eiseman, a Pantone Color Intézet ügyvezető igazgatója.

Tökéletes választás a fal színének akár festék, akár tapéta formájában. Ugyanakkor a meglévő enteriőrbe csempészett korallszínű bútorok, kiegészítők is remekül frissítik a belső tér hangulatát.

1. Curacao Coral vízforraló – electronic-star.hu 16 290 Ft, 2. Leeds korallszínű kötött puff – dodo.hu 22 950 Ft, 3. Díszpárna – 4home.hu 1845 Ft, 4. Polárpléd KROKUS – jysk.hu 5490 Ft, 5. Kare coral pique ágytakaró – vivre.hu 6380 Ft, 6. PROPUP fotel – innoconcept.hu 396 175 FtForrás: Life.hu