Minden divattal foglalkozó szilveszteri cikk arról szól, hogy miben lehetsz a legdögösebb, és hogyan csillogj minél feltűnőbben. A bazárok tele vannak miniruhákkal és pántos felsőkkel, sőt, még magas sarkú szandálokat is találtunk, amelyben enyhén szólva is szétfagy az ember. Nézzünk most olyan öltözködési szabályokat, amelyeket tényleg érdemes betartani szilveszter éjszakáján.

  • Sapka, sál, kesztyű

Ha nem arról szól majd a szilvesztered, hogy eltaxizol egy helyre, ahol az éjszaka nagy részét töltöd, vagy előre tudod, hogy viszonylag sokat lesztek az utcán, akkor a meleg kiegészítőidet semmiképpen ne hagyd otthon, kár lenne az új évet egy jó kis megfázással kezdeni. Ennek egyetlen hátránya, hogy a ruhatárban figyelni kell rá, hogyan adod le ezeket az apróságot.

Ha előre tudod, hogy viszonylag sokat lesztek az utcán, akkor a meleg kiegészítőidet semmiképpen ne hagyd otthonForrás: Shutterstock
  • Amiből ne a legszebbet

Ha kifejezetten sok helyen fordultok majd meg, sajnos megvan az esély rá, hogy valami elkeveredik. Például az imént említett kiegészítők. Ha nem tudsz rájuk eléggé vigyázni, inkább ne a legszebbet vidd magaddal. Érdemes még például a gyűrűkre is nagyobb figyelmet fordítani, különösen ha kézmosásnál le szoktad venni őket. Nehogy az egyik alkalommal ott maradjanak a csap mellett.

  • Kényelmes magas sarkú

Teljesen érthetetlen a számunkra, hogy szilveszteri összeállításokba hogyan kerülnek magas sarkú szandálok. Tény, hogy szuperül mutat egy partiruhához, de nulla fokban meztelen lábfejjel mászkálni egyszerűen elképzelhetetlen. Viszont jó hír, hogy egy csizma is lehet éppolyan szexi, mint egy szandál vagy egy tűsarkú cipő, és még ha magas is a sarka, mivel jól fogja a bokádat, sokkal kényelmesebb lesz. Egyedül a talppárnácskádat, vagyis a lábközépcsontot kell ezek után bebiztosítani, főleg ha nem vagy magas sarkakhoz szokva, viszont szeretnéd benne végigtáncolni az éjszakát. Ehhez egyébként többféle termék közül is válogathatsz a drogériákban.

Egy csizma is lehet éppolyan szexi, mint egy szandál vagy egy tűsarkú cipőForrás: Shutterstock
Kényelmes magas sarkú? Igenis létezik!

A mondás úgy tartja, a szépségért meg kell szenvedni. Szerintünk márpedig úgy a legjobb szépnek lenni, ha még szenvedni sem kell érte, ha szépség és kényelem kéz a kézben járnak. Ezúttal a magas sarkúkról kialakult mítoszt romboljuk le. Olvasd el a Life.hu cikkét!

  • Partiruhák helyett

Egy mini, állandó igazgatást igénylő ruha helyett, amelyből ráadásul mindened kint van, találj ki inkább valami kevésbé hideg, ámde szintén látványos összeállítást. Nem kell megfagyni ahhoz, hogy szépek legyünk. Ha már a ruháknál tartunk, most kifejezetten trendi a hosszú ujjú verzió, amelyhez ha combcsizmát választasz, már sokkal kevésbé fogsz fázni. Legalább ennyire vagány összeállítás a bokacsizma, bőrnadrág és valamilyen metálszínű felső kombinációja. Ha az estét előreláthatóan egy helyen táncoljátok végig, akkor természetesen mehet a partiruha, de azért mindenképpen meleg kabátot válassz hozzá. 

Most kifejezetten trendi a hosszú ujjú ruha, amelyhez ha combcsizmát választasz, már sokkal kevésbé fogsz fázniForrás: Shutterstock
  • Biztonságos táska

Újabb fontos szabályunk a táskákra vonatkozik. Egy szórakozóhelyen jobb elővigyázatosnak lenni, ezért figyelj rá, hogy olyan táskát vigyél magaddal, amely jól záródik. Továbbá feleslegesen ne tegyél bele értékeket, csak annyit, amire az este folyamán szükséged lesz. Vigyázz az értékeidre, főleg saját magadra!