A tűzoltók figyelmeztetnek: életet menthet a csukott hálószobaajtó

tűzoltóság életmentés tűzoltó hálószoba ajtó lakástűz alvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életet menthet, ha éjszakára becsukjuk a hálószoba ajtaját. Sokan inkább nyitva hagyják, félnek a bezártságtól, a gyerekek pedig szeretik, ha beszűrődik egy kis fény. Ám lakástűz esetén sokat számít az ajtó, hiszen útját állhatja a lángoknak. 

A New York-i Cold Spring Harbor tűzoltóság tett közzé Facebookon egy sokkoló posztot, amelyben megmutatják, lakástűz esetén életet menthet a csukott hálószobaajtó. A bejegyzés bejárta az internetet, hírt adott róla például a Metro is.

A gyerekek szeretik, ha éjjel beszűrődik hozzájuk egy kis fény, de a felnőttek között is sokan vannak, akik félnek a bezártságtól vagy egyszerűen csak szeretik, ha jár a levegő a helyiségben. A tűzoltóság munkatársai most azt szerették volna szemléltetni, hogy lakástűz esetén a csukott hálószobaajtó életet menthet. Ugyanannak az ajtónak fotózták le mindkét oldalát, így láthatjuk, hogy megállította a tüzet, így azok, akik a hálószobában aludtak, megmenekültek.

Ehhez kapcsolódóan iskolákban is tartanak előadásokat, hogy a gyerekek is megértsék, fontos becsukni az ajtót a saját biztonságuk érdekében.

Pincébe rejtett BDSM-szentéllyel, azaz felnőtt játszószobával árulják ezt a házat (18+)http://www.life.hu/otthon/20190210-alagsorba-rejtett-bdsm-szentely-azaz-felnott-jatszoszobaval-aruljak-ezt-a-hazat-18.htmlKépzeld el, ahogy a lakáshirdetések között rálelsz egy impozáns, mégis visszafogott családi házra, amely maga a megtestesült amerikai álomlak. Elkezded pörgetni a bemutató képeit, de az alagsorhoz érve egyszer csak valami furcsa szerkezetre leszel figyelmes, amely leginkább egy modern köntösbe bújtatott középkori kínzóeszközre hasonlít. Igen, ez az, amit nők milliói irigyeltek az Ötven árnyalata-trilógiából: egy felnőttjátszószoba. OtthonOrigoEz Amerika legdrágább otthona – Döbbenetes összegért kelt elhttp://www.life.hu/otthon/20190207-amerika-legdragabb-otthona-dobbenetes-osszegert-kelt-el-a-new-yorki-lakas.htmlA sztárok luxusotthonai között találunk jó párat, amelyekért igazán hatalmas összegeket adtak ki. A most következő lakást – nem házat! – azonban földi halandóként elképzelhetetlenül magas áron vette meg egy milliárdos. Az adás-vétellel ez a New York-i otthon lett az Egyesült Államok legdrágább lakása. Otthon--Rejtély, hogy mik azok a szem nélküli, csápos lényeg, amelyek ellepték a nő konyhájáthttp://www.life.hu/otthon/20190208-rejtely-hogy-mik-azok-a-szem-nelkuli-csapos-lenyeg-amik-elleptek-a-no-konyhajat.htmlNem tudni, mik azok a parányi, csápos állatnak kinéző lények, amelyek ellepték az új-zélandi Aucklandban élő nő, Nicola Clerke konyháját. Volt, aki deformált patkánybébikre tippelt, de olyan is, aki molylepkelábakra. OtthonOrigoVadássz célirányosan albérletet – Tanácsok, hogy minél előbb költözhesshttp://www.life.hu/otthon/20190205-vadassz-celiranyosan-alberletet-tanacsok.htmlAz albérlő és a tulajdonos közti kényes kapcsolatról korábban már írtunk, most nézzük meg kicsit az albérletválasztás szempontjait. Mi alapján válaszd ki a számodra megfelelő albérletet? Mutatjuk! OtthonOrigoGusztustalannak nevezték a nőt, aki elárulta, a mosógépben mossa a vécékeféthttp://www.life.hu/otthon/20190207-gusztustalannak-neveztek-a-not-aki-elarulta-a-mosogepben-mossa-a-vecekefet.htmlMosógépben mossa ki a vécékefét egy nő: sokan kiakadtak rajta. OtthonAFPLegyen melegebb a lakásodban négy egyszerű trükkelhttp://www.life.hu/otthon/20190205-legyen-melegebb-a-lakasodban-telen-negy-egyszeru-trukkel.htmlA tél hideg, ezen nem kell meglepődni, ugyanakkor otthonunkban elvárjuk a finom és jóleső meleget. Nos, most hoztunk pár tippet, hogy egyszerű trükkökkel – nem pedig pluszfűtéstechnikával – nálad is kellemesebb legyen a hőmérséklet, és ne fázz. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.