Amikor nem ajándékba, hanem vázába veszel virágot, jogos az elvárásod, hogy finom illatával, üdeségével és frissességével sokáig otthonod éke maradjon. Ebben az esetben nem mindegy, hogy milyen vágott virágot választasz, ahogy az sem, milyen vízbe és hová teszed.

Forrás: Thinkstock
Tudd meg, melyik a születési hónapod virága, és díszítsd vele otthonod!


A születési nap alapján mindenkihez tartozik egy-egy csillagjegy. Ám a horoszkópon túl virágokat is rendelhetsz világrajöveteled napjához. Ismerd meg, és válaszd ki a születésed hónapjához tartozó virágot, ültess belőle a kertbe, virágládába, vagy vidd be az otthonodba.

Így maradnak tovább szépek és illatosak a csokrok

A tavasz a tulipán szezonja, ám vázába téve sajnos hamar elhullajtja szirmait. Ez könnyedén megelőzheted, ha citromot facsarsz a vizébe. A vegyes virágú csokrokat – bár nagy a kísértés – inkább tedd nagyobb öblű vázába, vagy szedd szét, hogy szellősebben helyezkedjenek el, és több vízhez is jussanak. A rózsák vizébe helyezz el pár jégkockát, és időnként vágd vissza a szárukat. Amennyiben biztosra szeretnél menni, válassz olyan virágot, ami a lehető legjobban bírja föld nélkül.

A legtartósabb virágok vázába

Liliom – Egy igen nemes virággal állsz szemben, mely nem véletlenül számos címerben is megjelenik. Szinte nincs olyan szín, amiben nem pompázik egy-egy faja, így pedig mesés csokor készíthető belőle.

LiliomForrás: Shutterstock

Inkaliliom – A Dél-Amerikából származó virág színe a sárgától a vörösesnarancsig terjed, a felső szirmokon érdekes sötétbarna csíkozása pedig olyan, mintha kistigrisek pihennének a vázádban.

InkaliliomForrás: Shutterstock

Papagájvirág – Büszke, egyedi kinézetének köszönhetően nem kell sok ahhoz, hogy karakteres jelleget kölcsönözzön az asztalnak, amin a vázád pihen.

PapagájvirágForrás: Shutterstock

Rákollóvirág – A heliconia néven is ismert egzotikus virág az előzőhöz hasonló tulajdonságokkal bír, annyi különbséggel, hogy a szárán nem egy, hanem több virág is nyílik.

RákollóvirágForrás: Shutterstock