Így marad a tavaszi virágcsokor szép és illatos a vázában

Forrás: Shutterstock -
virág váza virágcsokor otthon tulipán Liliom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor nem ajándékba, hanem vázába veszel virágot, jogos az elvárásod, hogy finom illatával, üdeségével és frissességével sokáig otthonod éke maradjon. Ebben az esetben nem mindegy, hogy milyen vágott virágot választasz, ahogy az sem, milyen vízbe és hová teszed.

Tudd meg, melyik a születési hónapod virága, és díszítsd vele otthonod!


A születési nap alapján mindenkihez tartozik egy-egy csillagjegy. Ám a horoszkópon túl virágokat is rendelhetsz világrajöveteled napjához. Ismerd meg, és válaszd ki a születésed hónapjához tartozó virágot, ültess belőle a kertbe, virágládába, vagy vidd be az otthonodba.

Így maradnak tovább szépek és illatosak a csokrok

A tavasz a tulipán szezonja, ám vázába téve sajnos hamar elhullajtja szirmait. Ez könnyedén megelőzheted, ha citromot facsarsz a vizébe. A vegyes virágú csokrokat – bár nagy a kísértés – inkább tedd nagyobb öblű vázába, vagy szedd szét, hogy szellősebben helyezkedjenek el, és több vízhez is jussanak. A rózsák vizébe helyezz el pár jégkockát, és időnként vágd vissza a szárukat. Amennyiben biztosra szeretnél menni, válassz olyan virágot, ami a lehető legjobban bírja föld nélkül.

A legtartósabb virágok vázába

Liliom – Egy igen nemes virággal állsz szemben, mely nem véletlenül számos címerben is megjelenik. Szinte nincs olyan szín, amiben nem pompázik egy-egy faja, így pedig mesés csokor készíthető belőle.

Liliom Forrás: Shutterstock

Inkaliliom – A Dél-Amerikából származó virág színe a sárgától a vörösesnarancsig terjed, a felső szirmokon érdekes sötétbarna csíkozása pedig olyan, mintha kistigrisek pihennének a vázádban.

Inkaliliom Forrás: Shutterstock

Papagájvirág – Büszke, egyedi kinézetének köszönhetően nem kell sok ahhoz, hogy karakteres jelleget kölcsönözzön az asztalnak, amin a vázád pihen.

Papagájvirág Forrás: Shutterstock

Rákollóvirág – A heliconia néven is ismert egzotikus virág az előzőhöz hasonló tulajdonságokkal bír, annyi különbséggel, hogy a szárán nem egy, hanem több virág is nyílik.

Rákollóvirág Forrás: Shutterstock
A hét ötlete: préselt növények és virágok a falrahttp://www.life.hu/otthon/20190301-a-het-otlete-preselt-novenyek-es-viragok-kepkeretben-diy.htmlA tavasz megállíthatatlanul közelít, amire érdemes otthonodban is készülni. Korábban is adtunk tippeket, hogy mivel csinosíthatod az otthonod falát, de ez valami egészen különleges lakásdekorációs ötlet. Díszítsd olyan levegős és üde képekkel a falat, amelyek könnyen elkészíthetőek, és közelebb hozzák a természetet hozzád. OtthonOrigoRendezd be otthonod a csillagjegyed szerint 4.részhttp://www.life.hu/otthon/20180213-lakberendezes-a-csillagjegyed-horoszkopod-szerint-skorpio-nyilas-bak.htmlEz a negyedik hét, hogy a csillagjegyekkel, mint lakberendezési útmutatókkal foglalkozunk. Eljött az ideje, hogy az utolsó három is sorra kerüljön. Nézd meg, melyik kedveli a klasszikus, melyik a minimalista vonalat, és vajon kinek érdemes pasztellrózsaszín festéket vennie. OtthonOrigoIlyen illat lengje be otthonod a csillagjegyed szerinthttp://www.life.hu/otthon/20180305-ilyen-illat-kell-hogy-belengje-az-otthonod-a-csillagjegyed-horoszkopod-szerint.htmlA legtöbbünkre az illatok erőteljes hatással vannak. Sok esetben egy-egy illat képes visszarepíteni minket emlékeinkbe, megidézni egy eseményt, benyomást. A személyes illatunk megtalálása, ismerete nem csupán a parfümünk kiválasztásakor lehet fontos. A lakásunkat átjáró illat nem csak minket határoz meg, de annak az időnek a minőségét is, melyet otthonunkban töltünk. OtthonOrigoA rózsaszín otthon nem csak a Barbie babák kiváltságahttp://www.life.hu/otthon/20190305-a-rozsaszin-otthon-nem-csak-a-barbie-babak-kivaltsaga-igy-hasznald-a-pasztell-arnyalatait.htmlA rózsaszínt sokan gyerekesnek tartják, pedig számtalan árnyalata létezik, melyek más színekkel kombinálva kifejezetten illenek egy fiatalabb vagy akár érettebb nőhöz is. Igen, azt ki kell emelnünk, hogy a rózsaszín otthonok leginkább a „gyengébbik” nemre jellemzők, de akár egy modern férfi életterében is meg tudják találni az ilyen színű kiegészítők a helyüket. OtthonOrigoA hét ötlete: vascsőből és kötélből polcrendszerhttp://www.life.hu/otthon/20190221-a-het-otlete-vascsobol-es-kotelbol-polc-diy-csinald-magad.htmlEgy polc lényegében minden lakásban alapbútornak számít, hiszen remekül kihasználható darab. Ha van némi időd, az alkotás öröme pedig energiával tölt fel, akkor itt egy remek „csináld magad" polcrendszer, amely garantáltan egyedivé varázsolja az otthonodat. OtthonOrigoEzek egyetlen nő éjjeliszekrényéről sem hiányozhatnak http://www.life.hu/otthon/20190213-ezek-egyetlen-no-ejjeliszekrenyerol-sem-hianyozhatnak-haloszoba.htmlAz éjjeliszekrény kifejezetten személyre szabott darab, és ez alatt nem elsősorban a formáját és az anyagát értjük. Az, hogy mit rejt az ágyadnál lévő kis tároló, csak rajtad múlik, szokásaid, igényeid határozzák meg. Vannak azonban szinte már kötelező dolgok, amelyek nem hiányozhatnak egyetlen nő éjjeliszekrényéről sem. Lássuk ezeket! OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.