Bár az idő kissé zordra fordul a hétvégén, szombaton mégis megnyitnak a budapesti strandok kinti medencéi. A Palatinus, a Dagály és a Paskál nyit az első hullámban. Az árak minimálisan emelkedhetnek. Íme a praktikus tudnivalók a strandszezonnal kapcsolatban.

Az idei strandszezonban április 27-én elsőként a Palatinus, a Dagály és a Paskál fürdők nyitnak ki. A Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő strandját várhatóan május 18-ától vehetik birtokba a fürdőzők, a hagyományos nyári strandok, a Római és Pünkösdfürdő június 2-án, illetve június 15-én nyitnak.
Június második felében adják át a Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő strandját, ahol a felújított hullámmedence mellett helyet kap egy gyerek- és egy élménymedence is.

Közölték, hogy a belépők árai minimálisan, 0-200 forint között emelkedtek. Továbbra is lesz lehetőség gyermek-, diák- és nyugdíjasjegy vásárlására, illetve jelentős kedvezményeket nyújtó családi belépők megváltására – írja az MTI.

Az árak a www.budapestgyogyfurdoi.hu oldalon találhatóak. Az összes budapesti strandon továbbra is úgynevezett készpénzmentes fizetés működik, így a fürdő területén vásárolt termékekre (étel, ital, strandcikkek) készpénz helyett kizárólag a pénztárakban feltöltött kártyát, bankkártyát és elfogadóhelytől függően SZÉP-kártyát fogadnak el – közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

A Mokka stábjának Czinege Szilvia értékesítési és marketingigazgató beszélt a nyitásról és a praktikus tudnivalókról.