Nem kell feltétlenül tárgyi ajándékkal meglepned anyukádat május első vasárnapján. Számos más dologgal is éreztetheted, hogy szereted, tiszteled és becsülöd őt. Ehhez adunk most némi segítséget.

 

 Együtt a szülői házban 

Ha még együtt laksz édesanyáddal, úgy számtalan szuper lehetőség áll a rendelkezésedre, amellyel könnyíthetsz az életén, és bearanyozhatod a vasárnapját.

Vidd ágyba a reggelijét! Ezzel megalapozod az egész napját. Hidd el, könnyekig fog hatódni, amikor bekopogsz a hálószoba ajtaján a kis tálcával.

Anyák napján vidd ágyba a reggelit!Forrás: Shutterstock

Vállald magadra az ebéd elkészítését! A legjobb, ha anyukád egyik kedvelt receptjét/kedvenc ételét próbálod reprodukálni, többletjelentést adva a családi étkezésnek.

Takaríts ki a hétvégén helyette! A hét utolsó napjai sok családban a hétköznapi káosz felszámolásáról és az új hét zavartalan kezdetének előkészítéséről szólnak. Spórolj időt és energiát édesanyádnak, és csináld meg te – akár apukáddal, testvéreiddel karöltve.

A takarítással rengeteget segítesz az anyukádnak, neki pedig több ideje marad rátok vagy magáraForrás: Shutterstock

Ültess a kertben! Régóta vágyik egy drágább növényre? Esetleg kinézte, de még nem jutott el odáig, hogy megvegye és elhelyezze a neki szánt kertrészben? Ébredjen úgy vasárnap, hogy az ablakból kinézve ott lássa a vágyott virágot! 

Külön élsz tőle 

Ha már nem élsz együtt a szüleiddel, akkor is szerezhetsz meglepetést. Természetesen ebben az esetben nehezebb dolgod lesz, de a fentiekhez hasonló figyelmességeket így is megadhatod neki. Keltsd korán május ötödikén, engedj a fürdőkádba forró habos vizet, és miközben ő élvezi a gondtalan reggeli pihenést, addig te takaríts, készíts reggelit, moss ki egy adag ruhát, ágyazz be helyette.

Amikor a hétköznapi teendőit vállalod magadra, azzal nem csupán segítesz neki némi levegőhöz jutni, de bizonyítod is, hogy mennyire hálás vagy, amiért ő ezeket egyedül végzi/végezte nap mint nap érted.