Fia születése után nem sokkal Hágába utazott Harry herceg azért, hogy elindítsa a 2020-as Invictus Games egyéves visszaszámlálását. Itt arról is beszélt egy veterán katonával, hogy új célt adott neki fia születése és arról is, miben változtatta meg az életét édesanyja elvesztése. 

„Egy anya elvesztése azt jelenti, hogy elveszíted azt a biztonságot, amire egy fiúnak szüksége van” – mondta Harry herceg édesanyja, Lady Diana haláláról. Az újdonsült édesapa fia születése után megszakította szabadságát, hogy Hágába utazzon. Ő indította el ugyanis a 2020-as Invictus Games egyéves visszaszámlálását. 

Harry hercegnek új célt adott fia születéseForrás: AFP/Ben Stansall

Harrynek alkalma nyílt arra is, hogy kicsit négyszemközt beszélgessen Dennis van der Stroon veterán katonával, aki szintén elveszítette az édesanyját, felesége pedig gyermeket vár. Valószínűleg ezért történhetett, hogy a herceg jobban megnyílt a szokásosnál. 

A Daily Mail cikke szerint Harry azt mondta a bajtársának, hogy fia születése új célt és motivációt adott az életének. Annak pedig kifejezetten örül, hogy Archie egyelőre nagyon nyugodt baba.