Titkos lakás is helyet kapott az Eiffel-torony tetejében – Videó

csillagászat tudomány Eiffel-tornyon titok Thomas Edison lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gustave Eiffel egy kicsit magának is kedvezett, amikor megépítette az Eiffel-tornyot. A tetejében egy kis lakást is kialakított, amiről ma már kevesen tudnak. Akkoriban a világ elitje akart bejutni a titokzatos falak közé.

Csupán kevesen tudják, de az Eiffel-torony nemcsak rideg fémből áll. A tetejében ugyanis egy miniatűr lakás is helyet kapott, amely maga a tervező, Gustave Eiffel határozott kívánsága volt.

A kényelmes, de annál kisebb lak akkoriban annyira felbolygatta Párizs és a világ elitjét, hogy szinte mindenki ide akart feljutni – írja a Curiosity.com. Ő azonban tudományos célokra ajánlotta fel az aprócska lakást. Végeztek itt légköri méréseket, csillagászati megfigyeléseket és fizikai kísérleteket is.

Eiffel csakis azokat engedte be, akiket ő meghívott, így járhatott ott Thomas Edison is. A cikk szerint ma a látogatók nem mehetnek be a lakásba, csupán beleshetnek oda.

Elképesztő múzeum: 8 ezer holttest a kapucínusok katakombáibanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20190511-elkepeszto-muzeum-8-ezer-holttest-a-kapucinusok-katakombaiban.htmlKülönleges és egyszerre hátborzongató élményben lehet része annak, aki ellátogat a Palermóban található kapucínusok katakombáiba. A 8 ezer múmia és 1252 holttest a folyosókon kíséri végig a látogatót. Utazás--Jeff Bezos megmutatta űrhajóját, szerinte hamarosan a Holdon étkezhetünkhttp://www.life.hu/lifeutazas/20190510-jeff-bezos-megmutatta-urhajojat-szerinte-hamarosan-a-holdon-etkezhetunk.htmlAz Amazon alapítója, Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere bemutatta azt az űrhajót, amivel már akár 2023-ban a Holdra lehet utazni. Utazás--Tönkretette a turizmus az élővilágot, évekre lezárják a Maya Bay-öblöthttp://www.life.hu/lifeutazas/20190510-tonkretette-a-turizmus-az-allatvilagot-evekre-lezarjak-a-maya-bayoblot.htmlA part menti korallok kipusztultak, a turizmus tönkretette az élővilág nagy részét a thaiföldi Maya Bay-öbölben, mely 2000-ben vált igazán híressé A part című filmnek köszönhetően. Utazás--Rubint Rella hazautazik Dél-Koreából, elárulta, hogy meddig lesz itthonhttp://www.life.hu/lifeutazas/20190510-rubint-rella-hazautazik-delkoreabol-elarulta-hogy-meddig-lesz-itthon.htmlRubint Rella szerelme Dél-Koreában kapott szerződést, így a fiatal menyasszony is vele tartott. Most azonban hazautazik, és azt is elárulta, hogy miért. UtazásOrigoElhagyta az országot Kárpáti Rebekahttp://www.life.hu/lifeutazas/20190509-elhagyta-az-orszagot-karpati-rebeka.htmlKárpáti Rebeka egy divatesemény miatt utazott el Veronába. UtazásOrigoImádja az internet a meztelen turistanőt (18+)http://www.life.hu/lifeutazas/20190508-imadja-az-internet-a-meztelen-turistanot.htmlPucér turistaként lett népszerű az interneten Sarah Jane. UtazásOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.