Barbie baba India egyenjogúság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az örök fiatal Barbie most újabb szintre lépett, hiszen az eddigi rengeteg arca után most egy újabb szerepben láthatjuk; egy indiai-amerikai tudósra formázva.

A Barbie 60 éves karrierje során már számos arcával találkozhattunk, hiszen a kezdeti csíkos fürdőruhás babán át láthattunk már hercegnőset, hatalmas tüll szoknyásat, esküvői ruhás Barbie-t, de mindig jöttek az újabbak, a telt alkatú, vagy éppen a hamarosan megjelenő keresszékes Barbie. De ahogyan már mi is beszámoltunk róla, ha Barbieról van szó, nincs határ, hiszen a Mattel már adott ki David Bowie inspriláta Barbiet is.

Igaz, amikor elsőként megjelent a Barbie baba, akkor még csak a férfiak szexuális fantáziáját próbálta megmozgatni, de mára már a luxusprostituált képből átlépett az egyenjogúságért harcoló babává, aki mára már azt próbálja elérni, hogy mindenki elfogadja magát olyannak, amilyen.

A legújabb Mattel babát Nalina Nadkarni mintájára készítették. Nalina nagyon sokféle területen dolgozik, hiszen asztrofizika, természetfotó, rovartan és dzsungel-biológia tartozik a tevékenységi körébe. A 65 éves hölgy kora ellenére is úttörőnek számít, hiszen canopy technikával járta be hatalmas fák lombjait.

Nalina a kétezres évek elején maga öltöztette be a Barbie babákat a saját munkaruhái mintájára. TreeTop néven, a Barbie cégtől függetlenül több, mint 400, a saját mintájára öltöztetett babát értékesített, persze a saját érdekének. A hölgy miután látta, hogy a Mattel komolyan veszi eme Barbie-k gyártását, beadta a derekát, és engedélyezte a babák gyártását.

2019-ben a Barbiek számos formája megtalálható a boltok polcain, mégis mindegyik arra hívja fel a figyelmet, hogy nem a külsőségek számítanak, hanem az, amit elérünk az életben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.